8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Muziekcafé in Cultuurhuys De Kroon in Portugese sfeer

Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen is zondagmiddag 9 februari het domein van het Rafael Fraga Quartet, dat een welluidende mix van bossanova, Portugese volksmuziek, jazz en hedendaagse klassieke muziek laat horen. Het kwartet is in 2015, met als hoofddoel origineel werk van Rafael te spelen. Dat resulteerde in het album Trova Caminhada in juli 2017.

Rafael Fraga werd geboren in Lissabon en woonde het grootste deel van zijn jeugd op de Azoren. Hij begon op 13-jarige leeftijd gitaar te spelen, toen zijn vader hem wat akkoorden leerde. Na het afronden van een bachelor in biologie wijdde hij zich volledig aan muziek en schrijven. Hij studeerde jazzgitaar voor een korte periode en volgde daarna studies in klassieke compositie. Hij behaalde een bachelorsdiploma aan de Escola Superior de Música de Lisboa in 2008 en een mastersdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam in 2010.

Rafael heeft als gitarist, componist of orkestleider aan veel projecten gewerkt, in samenwerking met een aantal van de belangrijkste Portugese en Nederlandse artiesten, zoals Carlos do Carmo, Ana Moura en het Nederlands Blazers Ensemble. In 2011 begint hij consistent op te treden als leadzanger of solo-instrumentalist, waarbij hij de Portugese gitaar promoot. In 2014 bracht hij het album Mysteries of the Portuguese Guitar uit.

Het concert in De Kroon begint om drie uur en de toegangsprijs is 17,50 euro, inclusief pauzedrankje.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg