8.5 C
New York
vrijdag 5 juni 2020

College Zuidplas vindt idee voor aanwijzing woningbouw in Zuidplaspolder door minister overbodig

Het idee van Tweede Kamerlid Daniël Koerhuis (VVD) om snel veel huizen te bouwen, desnoods via een aanwijzing van de minister is volgens de gemeente Zuidplas overbodig. De woordvoerder kwam op vragen van Gouwe IJssel Nieuws met een verklaring waar de in terug te lezen is dat Zuidplas juist het voorbeeld is waar plannen wel van de grond komen. Het Kamerlid, zelf woonachtig in Raalte, vond dat bouw de Zuidplaspolder maar gestart moest worden.

“Het college van Zuidplas streeft naar een evenwichtig en betaalbaar woningaanbod voor alle doelgroepen. Het landelijke tekort aan woningen is op lokaal niveau ook terug te zien in de gemeente Zuidplas. Vanuit die gedachte staat het college sympathiek tegenover inspanningen van de rijksoverheid om de woningbouw te bespoedigen.

Tegelijkertijd is Zuidplas juist hét voorbeeld van een gemeente waar woningbouwplannen wél van de grond komen. We bouwen 5.000 woningen in en aan de dorpen, en waren tijdens de crisisjaren zelfs de meest bouwlustige gemeente na Amsterdam en Utrecht. De woningbouwplannen voor de Zuidplaspolder zijn bovenregionaal en ook daarin heeft de gemeente Zuidplas eind 2017 het voortouw genomen.

In goed overleg met onze bestuurlijke partners, waaronder de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam, zijn we druk bezig om deze woningbouwopgave te realiseren. Een aanwijzing vanuit het rijk is hierbij niet nodig, want de gemeente Zuidplas en haar bestuurlijke partners onderkennen de urgentie. Het jaar 2020 wordt een beslissend jaar.”

reactie van college van B&W aan Gouwe IJssel Nieuws

Lokale politici reageren met verbazing. PvdA/GroenLinks raadslid Johan Helmer maakte op Twitteer de opmerking “ik word zo langzamerhand moedeloos van dat ge’koer’ uit Den Haag. Laten ze nu eerst eens eindelijk de eigen problemen oplossen zoals de Stikstof en PFAS problemen voordat er een te grote broek wordt aangetrokken….

ik word zo langzamerhand moedeloos van dat ge’koer’ uit Den Haag.

Raadslid Helmer (PvdA/Groenlinks) op Twitter

Partijgenoot van Koerhuis en fractievoorzitter van de VVD reageerde naar deze nieuwswebsite “Ik heb deze verhalen ook gehoord vandaag. Jammer dat een kamerlid van mijn eigen partij niet eerst eens even informeert bij zijn eigen lokale fractie. Ik zal hem hier deze week eens over benaderen. Lijkt me goed als hij dan snel eens langs komt om zich op de hoogte te stellen. Verder ben ik er nog niet erg van onder de indruk, ook de provincie zal tegen dezelfde knelpunten aanlopen als wij hier in Zuidplas”

Jammer dat een kamerlid van mijn eigen partij niet eerst eens even informeert bij zijn eigen lokale fractie.

Raadslid Ferry van Wijnen – VVD

Op de sociale media wordt veel gereageerd op de uitspraken van het Kamerlid. Veel inwoners zien de woningbouw niet zitten en vragen zich af waar hij zich mee aan het bemoeien is. Veel inwoners weten dat er plannen zijn en dat dit al langer op de rol staat. Toch blijven er felle tegenstanders tegen bouw van het vijfde dorp in het middengebied.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
479VolgersVolg