8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

CKV Nieuwerkerk blijft ongeslagen in 2020 na overwinnig tegen Fiks

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk bezorgde coach Leon Simons het ideale verjaardagscadeau. Ook de vierde wedstrijd van 2020 werd in winst omgezet. In Oestgeest ging het alles behalve makkelijk, maar onder luidruchtige aanmoediging van de ruim 125 Nieuwerkerk-supporters sloeg Nieuwerkerk een beslissend gaatje na een 19-19 tussenstand.

Die tussenstand was bereikt na een 15-15 ruststand. Vanaf 19-19 waren het de Nieuwerkerkse dames die het verschil maakten. Een 0-7 run vanaf 19-18 betekende een 19-25 voorsprong voor Nieuwerkerk en dat gaf de ploeg niet meer uit handen. Zo boekte Nieuwerkerk de grootste overwinning in Oestgeest van dit seizoen en staat het nog altijd op een knappe tweede plek in de Hoofdklasse.

In Oestgeest hadden veel teams het lastig tot nu toe. Zo wonnen KCC, HKC en TOP slechts met 1 punt verschil hun uitwedstrijd bij Fiks en gingen Avanti en AW/DTV kopje onder. Promovendus Fiks strijdt tegen degradatie en deed er uiteraard alles aan om de punten in eigen huis te houden. Nieuwerkerk doet volop mee in de race om de hoofdklasse-playoffs en zag zich in Oestgeest gesteund door ruim 125 supporters. Maar liefst twee supportersbussen vanuit Nieuwerkerk en een groot supportersfeest door jong en oud vanuit CKV-perspectief. Publiek dat ook hard nodig was om deze lastige klus te klaren.

Fiks heeft de punten hard nodig om Avanti onder zich te houden en heeft in eigen huis de meeste kans op succes. In dat opzicht viel de heksenketel in Oestgeest wel mee. Er waren niet heel veel Fiks supporters op dit duelafgekomen en luidruchtig waren ze sowieso niet. Dat maakte het fanatisme van de spelers van Fiks er niet minder om. Fiks moest het doen zonder Melissa Heijne en Dionne Blange. Bij de mannen was Roy Vreeken de reserve.Daphne v.d. Giessen uit Fiks 2 speelde in de basis. Ook in de basis bij Fiks stond Jan Anholts. De routinier van Fiks kon blij zijn dat hij mochtstarten, aangezien hij vorige week in de slotfase tegen HKC heel goed weg kwam na een nare overtreding op HKC-topschutter Mark Klop. Ook zaterdag haalde Anholts het bloed onder de nagels vandaan bij menig Nieuwerkerk-supporter met enkele onsportieve acties die niet altijd op juiste waarde werden geschat door scheidsrechter Oppering. Overigens werd de wedstrijd in de tweede helft wel beslist toen Anholts op de stand van 19-19 naar de kant was gehaald door Fiks-coach Bas Harland.

Nieuwerkerk en Fiks maakten er een boeiende eerste helft van. In die eerste helft kreeg Nieuwerkerk niet echt grip op Fiks. In de verdediging maakte het team van Simons en Van Essen teveel fouten en kreeg het daardoor teveel vrije ballen, strafworpen en korte kansen tegen. Nieuwerkerk was wel de betere van de twee maar kon dit niet uitdrukken in de score. Jop Brouwer opende het bal van afstand en hij zag Koen Collée en Miriam Swart na acht minuten de stand op 1-3 zetten. Aanvoerder Koen Collée was de eerste helft messcherp en daarmee zeer belangrijk voor zijn team. Hij zou tot maar liefst vijf doelpunten komen in de eerste helft uit weinig pogingen. Met twee prima schoten zette Ilse Hazenkamp Fiks al weer snel naast Nieuwerkerk. Vanaf die 3-3 stand na bijna tien minuten kwam de wedstrijd volledig los.

Nieuwerkerk pakte op 4-6 nog een voorsprong van twee punten, maar stond op 7-6 al weer op achterstand. Daarna was het stuivertje wisselen en pakten geen van beide teams een voorsprong van meer dan 1 punt. Fiks profiteerde veelvuldig van de makkelijk gegeven strafworpen en vrije ballen en Nieuwerkerk verdedigde op dit punt niet slim. Het afstandschot van Nieuwerkerk was gelukkig prima in orde en daarmee bleef de ploeg goed in de wedstrijd. De laatste goal van de eerste was exemplarisch. Hoofdpersoon Jan Anholts ging na een bijzondere actie naar de grond en zag zijn tegenstander Jop Brouwer profiteren. Met een fraaie doorloper bepaalde Brouwer de ruststand op 15-15.

In de tweede helft kon deze wedstrijd alle kanten op. Het Nieuwerkerkse publiek besefte dat de ploeg de steun hard nodig had en ging er volledig achter staan. Bij Nieuwerkerk stond Dani Hoogendoorn op in het begin van de tweede helft. In de eerste helft was hij vanuit de rebound enorm belangrijk voor zijn vakgenoot Collée. In de tweede helft nam hij de scorende rol in zijn vak over. Zo was hij kort na rust goed voor de 15-16. Om en om ging de score naar 18-18. Voor Nieuwerkerk vonden Stuurstraat en Swart de korf. Na de 17-18 van Swart kwam Fiks via doelpunten van Michelle Rozenbroek en Dominic van Welzen op een 19-18 voorsprong. Een cruciale fase van de wedstrijd brak aan met nog 20 minuten te gaan.

Uit een vrije bal zette Babette Blok Nieuwerkerk weer naast Fiks. Twee belangrijke wissels daarna. Bij Nieuwerkerk kwam Lotte Dingjan in het veld voor Cathy van Horik en bij Fiks verliet Jan Anholts het strijdtoneel. Anholts mocht dan niet de meest sportieve speler zijn, hij was wel zeker van waarde voor zijn team. Zijn vervanger Roy Vreeken kon absoluut niet brengen wat Anholts wel kon. Niet geheel toevallig werd de wedstrijd na deze wissels beslist.

Bij Nieuwerkerk waren de dames van cruciaal belang in deze fase van de wedstrijd. Nadat Blok de 19-19 had gescoord schoot invalster Dingjan haar eerste bal binnen, 19-20. Daarna rake schoten van Miriam Swart (haar 4e), Babette Blok (haar 3e) en Laura v.d. Linden. Wat een klasse! Plots was daar een gaatje van vier doelpunten verschil in het voordeel van Nieuwerkerk. Het Nieuwerkerk publiek stond op de banken en was uitzinnig. Het gaf Nieuwerkerk de kracht om het verschil verder uit te breiden met twee heerlijke goals van Dani Hoogendoorn. In minder dan zeven minuten had Nieuwerkerk een 19-18 achterstand omgezet in een 19-25 voorsprong. Het laatste kwartier was het een kwestie van het verschil in stand houden.

Via wederom twee strafworpen (in totaal 10 strafworpen voor Fiks) van Van Welzen kwam Fiks iets terug. De zesde treffer van Collée was welkom op 21-26. Na de 23-27 van Stuurstraat maakte invaller Youp Coli het toch nog een soort van spannend. Met een schot en een strafworp tekende hij voor de 25-27. Als in die fase de 26-27 was gevallen, had de wedstrijd weer alle
kanten op kunnen gaan. Die goal viel gelukkig niet en aan de andere kant waren het Blok en Stuurstraat die de wedstrijd in het slot gooiden. Lotte Dingjan, wederom op dreef als invalster, wist met haar tweede treffer nog de 30e Nieuwerkerk-goal te maken en Nieuwerkerk won uiteindelijk met 27-30. De fase na de 19-18 was van doorslaggevend belang en in die fase bleek hoe belangrijk de support van het Nieuwerkerkse publiek was. Na de wedstrijd dan ook een mooi feestje met de spelers en het publiek van Nieuwerkerk.

Na 10 wedstrijden heeft Nieuwerkerk nu 16 punten. Dat zijn er net zoveel als vorig jaar in een heel zaalseizoen. Koploper KCC speelde met 15-15 (een hoofdklasse onwaardige uitslag) gelijk tegen TOP. KCC blijft koploper met 17 punten. HKC won met 21-29 bij Rohda en staat op 13 punten. TOP heeft er nu 12. AW/DTV verloor met 23-22 en staat op 10 punten. De grote concurrent van Nieuwerkerk voor plek 2 is nu HKC. Volgende week is het HKC tegen KCC. Nieuwerkerk speelt zelf thuis tegen Avanti. Avanti boekte zaterdag een belangrijke zege op AW/DTV. Weer geen makkelijke wedstrijd voor Nieuwerkerk, dat wel heel tevreden zal zijn over de prima zege bij Fiks.

Doelpunten Nieuwerkerk: Koen Collee 6, Niels Stuurstraat 6(3), Babette Blok 4, Jop Brouwer 4, Miriam Swart 4, Dani Hoogendoorn 3, Lotte Dingjan 2 en Laura v.d. Linden 1

Doelpunten Fiks: Dominic van Welzen 7(5), Mart Hortensius 5, Jan Anholts 4 (3), Youp Coli 3(2), Lianne Anholts 1, Michelle Rozenbroek 3, Ilse Hazenkamp 2, Kevin Vreeken 1 en Tim van Polen 1

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg