8.5 C
New York
vrijdag 5 juni 2020

Nieuwerkerkse fotograaf wint Zilveren Camera voor regionale foto

De eerste prijs van de Canon Zilveren Camera in de categorie ‘Nieuws regionaal enkel’ is gewonnen door de Nieuwerkerkse fotograaf Frank de Roo. De Roo maakt foto’s voor onder andere het Algemeen Dagblad in onze regio.

De Roo won de prijs met de bovenstaande foto die hij maakte tijdens de stille tocht na de moord op de 16-jarige scholiere Humeyra in Rotterdam. In het werk van de Roo zitten vaak meer luchtige thema’s die herkenbaar zijn met zijn authentieke manier van belichten.

De Roo zelf is blij met de vakprijs maar tegelijkertijd ook ingetogen. “Het is mijn werk om verslag te maken van deze stille tocht maar het blijft iets vreselijks als je dit verdriet om de dood van een jong meisje mee te maken. Iets wat bij mij niet in de koude kleren gaat zitten. Daarom heb ik wel een beetje gemengde gevoelens” vertelde de Roo aan Gouwe IJssel Nieuws.

De jury bestond uit voorzitter: Merlin Mulder, Verslaggever bij Noordhollands Dagblad en regionale titels Josje Deekens, Fotograaf en Karin Hollaar, Chef foto ANP

Bron foto : Frank de Roo


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
479VolgersVolg