8.5 C
New York
vrijdag 5 juni 2020

VVD en CDA willen spoedige informatie over Posthuis ontwikkelingen

De gemeenteraadsleden Leendert Karreman (VVD) en Benno de Ruiter (CDA) hebben de kortste schriftelijke vraag ooit gestuurd, wanneer komt de informatie over de ontwikkeling van het Posthuis in Moordrecht.

De Moordrechtse politici stellen dat er in de besluitenlijst van het college d.d. 5 november 2019 is een projectopdracht Posthuis vastgesteld met het doel tot herontwikkeling. Op vragen van Gouwe IJssel Nieuws heeft het college laten weten dat er een informatienota aan de gemeenteraad zou volgen in januari 2020.

De woordvoerder liet Gouwe IJssel Nieuws toen weten op de vraag hierover : “De gemeenteraad krijgt in dit proces uiteraard informatie aangereikt zodra er relevante ontwikkelingen zijn. Nu er sprake is van beweging in het project, werken we aan een informatienota. In januari 2020 wordt deze informatienota gestuurd naar de raadsleden“.

Op antwoorden van de onze vragen bleek dat de gemeente wel al aan de slag was en de raadsleden willen dan meer weten over de voortgang : “De fracties van CDA & VVD willen voortgang houden in dit proces. Het is een langslepend dossier waarbij het voor de direct omwonenden, het aanzien van de Dorpsstraat en voor het dorp Moordrecht van belang is dat er zicht komt op een definitieve oplossing“.

Het is niet de eerste keer dat er schriftelijke vragen worden gesteld over het Posthuis. Al vanaf 2009 is de gemeente bezig om de panden aan te pakken, deze panden van een voormalig restaurant en slijterij zijn ernstig vervallen. Bewoners maken zich al lange tijd zorgen over de gevaar van bijvoorbeeld brandstichting en vragen al lange tijd om handhaving naar de eigenaren.

Meer over dit dossier op onze website.

Kopfoto : fotoarchief het Kanaal / Bernie Putters


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
479VolgersVolg