8.5 C
New York
vrijdag 29 mei 2020

ProgFrog: Morgendust en Realisea

Op zondagmiddag 16 februari spelen er in het kader van ProgFrog weer twee progressieve rock bands in jongerencentrum ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit keer zijn het Morgendus uit Polen met zoals ze zelf noemen “midlife rock” en het Nederlandse Realisea die een semi-akoestische live set gaan spelen. De zaal is open om 14:00 uur en de concerten starten om 15:00 uur. Kaartverkoop via de website van ProgFrog of aan de deur.

Morgendust:

U kunt onze stijl als moderne de jaren ’80 indie rock of zelfs middelbare leeftijdrock etiketteren.’Zesenveertig. De gemiddelde leeftijd. De perfecte leeftijd om een band te beginnen. Muzikaal bekwaam, geen podiumangst meer en genoeg ervaring in het leven om een verhaal te vertellen. Te oud voor hipster Hawaiiaanse overhemden, moustaches, millennial whoops of hey-hey-hofestival hymnes. Zo als u een band zoekt die meta over een fascinatiemengsel van geletterde, diepgewortelde indierock met stuw, anthemic choruses probeert te zijn, gelieve op te houden lezend. Zo muziek voor oude mensen? Geen f*-ing manier. Morgendust is geen `bluesband’, absoluut geen `huldeband’, spelen zij geen klassieke rock en zij zijn niet in gebaard, -flanneled ersatzblauw of overdreven langzame en gevoelige singer songwriter liederen. Maar zij houden van verhalen te vertellen. Verhalen over deze wereld. Energiek, warm, melancholic en soms kritiek. Ongeveer de stomme dingen in het leven, dromen, sociale thema’s, politiek en ja: ook ongeveer liefde. En partij van ander materiaal dat belangrijk is.

Brian de Graeve’s Realisea

Realisea is in 2011 ontstaan uit een samenwerking tussen Silhouette frontman Brian de Graeve en zangeres Marjolein. Zij schreven tientallen nummers en traden sindsdien regelmatig samen op. Op 20 april 2020 zal eindelijk het langverwachte debuutalbum “Mantelpeace” van deze formatie verschijnen. In de tussenliggende jaren hebben de songs, die variëren van kleine akoestische liedjes tot melancholische progpopsongs van tegen de 8 minuten, behoorlijk kunnen rijpen. De band is dan al uitgebreid met Rob van Nieuwenhuijzen op drums en percussie, Geoffrey de Graeve op basgitaar en Christophe Rapenne op toetsen.

Op het album zijn ook diverse gastmuzikanten te bewonderen, wiens namen de komende periode onthuld zullen worden. Er is ook flink uitgepakt met klassieke instrumenten; op dit album zijn viool, dwarsfluit, klarinet, harp en hoorn te horen. Het album is tot nu toe geheel uit eigen middelen gefinancierd. Voor het fysieke drukproces van de CD en het artwork gaat op 16 februari een crowdfundingcampagne van start. De officiële aftrap hiervan vindt die dag plaats in ’t Blok!

Realisea zal hier een semi-akoestische live set spelen in de volgende bezetting:
B
rian de Graeve  – Akoestische gitaar en zang
Marjolein de Graeve   – Zang
Rob van Nieuwenhuijzen   – Percussie
Geoffrey de Graeve   – Basgitaar
Rindert Bul    – Akoestische en elektrische gitaar
Suzan van den Engel   – Harp
Special Guest   – Erik Laan op toetsen en zang

In deze set zal een deel van de Realisea-nummers voor het eerst live worden gebracht, aangevuld met Silhouette werk afkomstig van alle 5 studio-albums. Na afloop is er eenmalig de mogelijkheid om de pre-order van de CD met 3 euro korting te bestellen


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg