-->
8.5 C
New York
donderdag 29 september 2022

Activiteiten en evenementen 10 jaar Zuidplas nu echt van start!

Dit jaar wordt samen met vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen, maatschappelijke organisaties én cultuurorganisaties het 10 jarig jubileum van de gemeente Zuidplas gevierd. Er is door alle organisaties de afgelopen periode hard gewerkt aan een gevarieerd programma, zodat de evenementen tot aan de zomer nu echt van start gaan.

20 initiatieven

Vorig jaar deed de gemeente een oproep om met initiatieven te komen om 10 jaar Zuidplas te vieren. In totaal ontving de gemeente maar liefst 25 initiatieven uit de dorpen van Zuidplas. Aan 20 initiatieven is op grond van een aantal criteria een bijdrage uit het daarvoor bestemde budget beschikbaar gesteld.

Sport, cultuur en welzijn

Verschillende betrokken organisaties, waaronder Sportstichting Zuidplas, Love ‘70, Stichting Zeparo, Schaakvereniging de IJssel, Werkgroep Kultuur als Rode Draad/Leefgoed de Olifant en Shantykoor de Moordtzangers hebben voor de inwoners een sportief, cultureel en educatief programma samengesteld tot aan de zomer. Wethouder Jan Verbeek: “Iedereen van jong tot oud is uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten of om deelnemers aan te moedigen. Met dank en trots presenteert de gemeente namens de betrokken organisaties de agenda tot aan de zomer.”

Najaar

Ook in het najaar zijn er volop activiteiten en evenementen, die onder meer worden georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Barracuda, voetbalvereniging Nieuwerkerk aan den IJssel, Stichting Steenovens Klein Hitland, NTTC Tafeltennisclub Nieuwerkerk aan de IJssel, Stichting Zuidplas Muziekfestival, Vrijwilligers Informatiepunt Welzijn Zuidplas, Flying Eagle / Stichting Orgelcultuur Zuidplas, Stichting Molen Kortenoord, Dorpshuis Swanla, ouderenorganisatie PCOB en Heemels Thuisdiner. Op www.zuidplas.nl/10jaar staat het volledige overzicht van activiteiten en evenementen tot het einde van het jaar.

Advertentie