8.5 C
New York
dinsdag 7 juli 2020

ChristenUnie/SGP Zuidplas maakt een tour met burgemeester Weber

De fractie van ChristenUnie/SGP gaat op donderdag 13 februari op stap met burgemeester Weber. De fractie wilt de burgemeester mee nemen naar burgerinitiatieven in alle dorpen van de gemeente. Op deze wijze kan de burgemeester kennismaken met de dorpen en met de raadsleden.

Donderdag 13 februari is de burgemeester als een ‘estafettestokje’. Raadsleden van de ChristenUnie/SGP fractie nemen de burgemeester mee naar een burgerinitiatief. Daar wordt de burgemeester bijgepraat door inwoners over hun initiatief. Vervolgens gaat de burgemeester met een ander raadslid van de fractie mee naar een volgend dorp.

Het idee komt van raadslid Dagmar Ambachtsheer: “Op deze wijze kan burgemeester op een leuke manier (nader) kennismaken met de dorpen. Onze fractie vindt het van enorm belang dat om de burgerinitiatieven te steunen. Op deze manier proberen wij dit te doen!

De tour start in Zevenhuizen. Daar wordt de burgemeester bijgepraat door de buurtpreventie van Zevenhuizen. De groep inwoners draagt bij aan de (subjectieve) veiligheid in de wijk.

Vervolgens neemt een ander raadslid de burgemeester mee naar Moerkapelle. Hier zal de burgemeester kennismaken met de buurtvereniging van de ‘Grutto’ en de ‘Lepelaar’. De inwoners hebben hier bijgedragen aan het inrichten van de buurtspeeltuin de Lepelaar en de herinrichting van de Grutto.

De tour vervolgt zich naar Moordrecht. Daar bezoeken we het oudereninitiatief, deze groep helpt jongeren met een beperking in het zoeken naar een juiste woonvorm.

De tour wordt afgesloten in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar bezoekt de fractie van ChristenUnie/SGP samen met de burgemeester het inloophuis ‘Koffie Enzo’. Een prachtig initiatief die mensen samenbrengt. Samenleven is hier echt een werkwoord!

Ambachtsheer: “We hebben een programma opgesteld met een aantal voorbeelden van mooie burgerinitiatieven. We hopen dat de burgemeester een goede indruk krijgt van het mooie werk dat wordt verricht on onze mooie gemeente!

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg