8.5 C
New York
donderdag 1 oktober 2020

Gemiddelde verkoopprijs van woning in Zuidplas boven en in Waddinxveen lager dan het landelijk gemiddelde

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de gemeente Zuidplas ligt boven het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS en het Kadaster. In Zuidplas is de gemiddelde verkoopprijs 323.920 euro terwijl dat landelijk op 308.000 euro ligt. Een woning gaat in Waddinxveen voor een lager gemiddelde van de hand, 271,966 euro.

De stijging in Zuidplas is het laagste van de regio, de prijs was 4,7% ten opzichte van de verkoopprijs van een jaar eerder. In vijf jaar is de gemiddelde koopwoning ruim een kwart duurder geworden. In Waddinxveen is de stijging hoger, 8.4% ten opzichte van 2018 en 28,1% duurder dan vijf jaar geleden.

In de regio zijn de verschillen groot, Lansingerland is het duurste met 396.000 euro terwijl Gouda het goedkoopste is met 251.000 als prijskaartje. Naast Lansingerland en Zuidplas zijn ook Bodegraven-Reeuwijk en de Krimpenerwaard boven het gemiddelde. Die laatste gemeente heeft in de regio ook nog de grootste stijging meegemaakt, van 2019 naar 2019 steeg de prijs gemiddeld met 11,6% tot 312.776 euro.

Volgens het onderzoek is de gemeente Bloemendaal in Noord Holland het duurste met een koopprijs 832.00 euro, gevolgd door Blaricum en Laren. In Delfzijl is de gemiddelde koopprijs het laagst van Nederland, hier is de gemiddelde verkoopprijs 155.100 euro, net is goedkoper dan in Pekela en Brunssum. De gemiddelde koopprijs wat er dat jaar gebeurd op de markt en wordt bijvoorbeeld niet gebruikt voor het vaststellen van de WOZ waarde door een gemeente.

Aanbod

Op het moment van schrijven van dit artikel staan er in Zuidplas 171 en in Waddinxveen 173 woningen te koop op Funda, de verkoopsite voor woningen. In Moordrecht vinden we het goedkoopste huis aan het Thorbeckeplein voor het bedrag van 169.000 euro voor vijf kamers op de eerste verdieping. In Waddinxveen staat op Prins Alexanderstraat voor 175.000 euro het goedkoopste huis, een driekamer appartement.

Voor de miljonairs staat er op Funda ook genoeg aanbod, in Waddinxveen is de woning aan de Zuidelijke Dwarsweg de uitschieter met 1.150.000 euro. In de Eendragtspolder in Zevenhuizen en aan de ´s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel staan diverse nieuwbouwwoningen te koop met een vraagprijs van 1.995.000 euro.


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
537VolgersVolg