8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Brandweer druk met stormachtige zondag

De brandweer in de gemeente Zuidplas had zondag 16 februari een drukke dag. De brandweer werd opgepiept voor onder andere een omgewaaide bokpaal, een omgewaaide boom en een stuk boeibord dat dreigde los te komen van een gevel.

De brandweer was zondagochtend half 10 als eerste ter plaatse op de Nijverheidsstraat in Moerkapelle. Hier was een boom omgewaaid waarbij gelukkig het enige slachtoffer een lantarenpaal was. Later, om 10:50 uur, rukte de brandweer met ladderwagen uit naar het Lelieveld in Nieuwerkerk. Hier dreigde een boeibord het te gaan verliezen van de stevige wind. Het boeibord was nog niet vastgeschroeft of de volgende melding kwam binnen bij de meldkamer. Ditmaal was er stormschade aan de Ambachtssingel in Zevenhuizen. 

In de middag bleek rond 16:00 uur een bokpaal van de electriciteitskabels langs de 4e Tochtweg in Moordrecht de wind niet meer aan te kunnen. De brandweer heeft hier de weg tijdelijk afgezet. Medewerkers van Stedin hebben de bokpaal weer rechtgezet. Vlak hierna rukte de brandweer voor stormschade uit naar het Eendendaal in Nieuwerkerk.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg