8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Unieke voorjaarsbode in drievoud tijdens storm Dennis in Moordrecht (video)

Terwijl Storm Dennis door de regio raasde, diende zich in Moordrecht een heuse serie voorjaarsbodes aan. De geboorte van niet één, niet twee, maar van maar liefst drie dwerggeitjes kondigden zondag 16 februari het aanstaande begin van het voorjaar alvast aan.Bij het kleine dierenweitje aan de Vierde Tochtweg in Moordrecht, werd geiten-eigenaar William Verdoold bij aankomst vanmorgen verrast door de komst van een lam bij de dwerggeiten. Uiteraard was zeer duidelijk dat de moedergeit hoogdrachtig was, maar het exacte moment waarop ze zou gaan bevallen moest nog blijken.  Rond tien uur in de morgen, bleek het zover te zijn en werd het eerste lam geboren. Kort hierna volgde een tweede lam, maar uiteindelijk verraste de moedergeit iedereen door nog een derde nakomeling op de wereld te zetten.

Bij dwerggeiten is de geboorte van een drieling vrij uniek te noemen. Bij een “normale” dracht worden gewoonlijk één of twee lammeren geboren, maar vooral bij oudere geiten komt het incidenteel wel eens voor dat er een drieling op de wereld gezet wordt. De moedergeit heeft de beschikking over twee spenen, waardoor de drie nu geboren lammeren nu afwisselend moeten drinken, wat ze ook gretig doen. De drieling is iets kleiner dan normaal het geval zou zijn bij een tweeling-geboorte, maar blaakt verder van gezondheid.

Het stel bestaat uit twee geiten en een volledig zwart bokje dat, gezien de omstandigheden waaronder ze geboren zijn, de naam “Dennis” heeft gekregen.  Ze dartelen vrolijk mekkerend door hun verblijf heen, waar ze, in verband met de huidige stormachtige weersomstandigheden, nog even zullen blijven samen met hun moeder. Zodra ze wat groter zijn, en het weer het toe laat, zullen Dennis en zijn zusjes voor iedereen te bewonderen zijn in hun weitje aan de Vierde Tochtweg in Moordrecht.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg