8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Danique van Dijk behaalt zilver op Districtswedstrijd

Afgelopen weekend stond voor de NGV-selectie dames in het teken van de 2e districtswedstrijd in Amsterdam. Allereerst was het zaterdag de beurt aan de categorie Pupil II. Op de meerkamp turnde Tess ten Berge een hele goede wedstrijd. Ze werd 1e op brug en vloer en in het totaal klassement eindigde ze op een mooie 4e plaats. Dané Boer en Floor van Duijl werden respectievelijk 9e en 19e.

Daarna kwam de meiden in de categorie Jeugd aan de beurt. Danique van Dijk turnde een hele stabiele en knappe meerkamp en mocht daarvoor een zilveren medaille in ontvangst nemen. Fabienne Broeder werd 6e in deze categorie en Evi Schenkel 8e.


De dag werd afgesloten door de Junioren. Britt van Tuinen turnde geheel onverwacht een hele goede meerkamp. Na een vervelende blessure had ze geen betere comeback kunnen maken door 5e te worden op de districtswedstrijd. Haar teamgenoten Annika Mooijman, Anne Korthagen en Jet Noomen werden 9e, 14e en 17e.


Zondag was het de beurt aan Esmée Wieske (Pupil I). Zij turnde een mooie wedstrijd en werd 13e. Het is nu afwachten wie er doorstromen naar de halve finale.

Advertentie