8.5 C
New York
maandag 1 juni 2020

JBC Nieuwerkerk speelde 11e competitiedag

Vandaag mochten vier van de vijf teams weer het veld op om punten te proberen binnen te halen in de Nationale Petanque Competitie. Het 1e had thuis De Goede Worp 1 uit Den Haag te gast. Dit team had onlangs nog hier tegen het tweede gespeeld en was dus al bekend met het terrein, wat dus niet echt in ons voordeel was.

In de eerste ronde werd er namelijk maar een pot op het conto van Nieuwerkerk bijgeschreven (1-2). De tweede ronde probeerden we nog tegengas te geven maar moesten toch twee keer het onderspit delven. Hierdoor werd de tussenstand 1-4 en kon er alleen maar nog gelijkspel als het maximale behaald worden. Maar dat werd ons niet gegund, we wisten maar twee van de drie potten op onze naam te zetten en verloren de wedstrijd met 3-5. We hebben aardig ons best gedaan, maar zij wisten net wat meer te profeteren van de omstandigheden. En vielen de punten wat meer in hun voordeel.

Het 2e speelde uit in Maassluis tegen Allez Tirer 1. Zij hadden een moeizaam begin en kwamen achter te staan met 1-2. In de tweede ronde schijnen ze dat goed gemaakt te hebben, maar daar heb ik er geen uitslag van mee gekregen. Wel dat de eindstand een gelijkspel heeft opgeleverd. Hiermee hebben ze dus weer een wedstrijdpunt veroverd en komen ze daarmee op 14 punten te staan. En kijken we met spanning uit naar maandag als de uitslag van Petangeske tegen Folatre ook bekend gemaakt wordt en wat het dan doet met het algemeen klassement.

Het 3e speelde thuis tegen De Spaanse Ruiter 2. Zij wisten in de eerste ronde een 2-1 voorsprong op te bouwen. En hielden die voorsprong in de tweede ronde zodat het op een 3-2 voorsprong uitkwam. Nu moesten ze nog een keer vlammen in de laatste ronde, maar de tegenstanders hadden al duidelijk laten zien dat ze met lege handen naar huis wilden gaan en wisten uiteindelijk een gelijkspel af te dwingen. Dus kon het 3e weer een punt erbij tellen bij de 11 punten die ze al hadden en blijven daarmee netjes op een derde plaats staan.

Het 4e speelde ook tegen een team van De Goede Worp uit Den Haag. Zij deden dat echter niet thuis maar op het terrein van DGW. Het derde team van die vereniging wist waarschijnlijk beter om te gaan met het terrein waarmee zij zo bekend zijn waardoor ons 4e team helaas met een 3-5 stand naar huis werd gestuurd. Dus ook voor hen geen wedstrijdpunt en mogen ze hopen dat het de volgende keer weer wel mag gaan lukken.

Het 5e had een dagje vrij want in die poule zijn er geen 8 maar 7 teams die het tegen elkaar opnemen


Volg het laatste nieuws

2,233FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg