8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Barracuda start jubileumjaar met zwemmarathon; opbrengst € 5.037,86 voor Gemiva (+video)

De zwemsportvereniging Niemo-Barracuda bestaat 50 jaar en is het jubileumjaar gestart met een zwemmarathon. De opbrengst was € 5.037,86 en is bestemd voor Gemiva Zuidplas. Voorafgaand van de zwemmarathon was er een receptie.

Tijdens de receptie kreeg het bestuur van Niemo-Barracuda een ere-penning en de felicitaties van de KNZB en was er een grote taart die met alle aanwezigen gedeeld werd. Wethouder Jan Verbeek deelde de felicitaties namens de gemeente Zuidplas uit. Hij vond het mooi dat in deze tijd de vereniging juist veel jonge bestuursleden weten te strikken. Giulia Rolloos nam als voorzitter de cheque aan die de gemeente aan jubilerende verenigingen geeft.

Roland Rosenthal, voorzitter van de zwemsportvereniging SGS Bückeburg, was ook aanwezig en feliciteerde ook de jarige Barracuda. Zijn vereniging en Barracuda onderhouden een goede band en regelmatig wordt er bij elkaar gezwommen tijdens wedstrijden.

Na de receptie startte de zwemmarathon, gezamenlijk gestart door scheidsrechter Rien Jongeneel en dorpswethouder Daan de Haas. Sportwethouder Verbeek deed mee aan de zwemmarathon en was de eerste die vanaf het startblok het water raakte. Echter na een paar banen bleek dat de geoefende zwemmers veel harder gingen dan, de toch erg sportieve, wethouder.

Tijdens de zwemmarathon werden er door de kinderen tot 14 jaar tot 22.30 uur gezwommen. De andere deelnemers zwommen de hele nacht door tot 06:00 uur. Uiteindelijk is de opbrengst 5.037,86 euro geworden, waarbij het team van medewerkers van de sportstichting Zuidplas alleen al 1.900 euro bij elkaar had gezwommen. Met het geld hoopt Gemiva Zuidplas, die meerdere woonplekken heeft voor mensen met een verstandelijke beperking, een trampoline te kunnen aanschaffen en een nieuw dierenverblijf op de kinderboerderij IJsselhage in Nieuwerkerk.

Barracuda heeft nog diverse activiteiten op het programma staan voor het jubileumjaar. In onderstaande video is de receptie en zwemmarathon samengevat. Meer foto’s staan op deze pagina.

Advertentie