8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Kinderen kraken mysterie van de verdwenen dag

Zaterdag is het een gekke dag: 29 februari, schrikkeldag. Dit jaar is die er, maar volgend jaar is die weer verdwenen. Hoe zit dat? Moordrechtse BSO-kinderen gingen dinsdag op onderzoek uit.

Knutselen en een speurtocht

Het is de jongste kinderen van BSO Het Gruttonest in Moordrecht een raadsel. Hoe kan een dag er het ene jaar wel zijn en het andere jaar niet? “We besloten dit uit te zoeken”, zegt Doris ‘t Hoen, pedagogisch medewerker van IJsselkids Kinderopvang. “Maar daarbij was wel hulp nodig van een detective. ”Waar vind je een detective? “Die maak je zelf!” vertelt Sophie, van 5 jaar. “Daarvoor gingen we naar het Verwonderlab”, vult Doris aan. De kinderen laten trots het resultaat zien en Christo van het Verwonderlab noemde ons “Echte kunstenaars!”.

Bijzondere activiteiten

IJsselkids Kinderopvang, de organisatie waar BSO Het Gruttonest onderdeel van is, vindt het belangrijk om kinderen bijzondere activiteiten aan te bieden. Zo deden de oudere BSO-kinderen een speurtocht in Gouda op zoek naar het verdwenen schilderij. “Zo’n bijzondere dag blijft de kinderen bij en bovendien leren ze er veel van”, vertelt Merel Suur.

Eén van de opdrachten, waarmee de kinderen aanwijzingen kregen om het schilderij te vinden, was het maken van een collage met spullen die je op straat of in je zakken kunt vinden. Bente haalde spontaan een paar sokken uit haar jaszak en iedereen moest hard lachen. Uiteindelijk werd de dader gevonden en kon het schilderij terug naar de eigenaar. Wat een top speurders! 

Advertentie