8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Vanaf 2 maart hinder en afsluitingen Hoofdweg bij laatste werkzaamheden

Vanaf maandag 2 maart worden de laatste werkzaamheden gestart van de reconstructie van de Hoofdweg tussen Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat laat projectleider gemeente Rotterdam weten. Eind april hoopt men alle werkzaamheden gereed te hebben,vier maanden later dan gepland.

Tussen 2 en 6 maart wordt de schade aan de weg hersteld. Van 9-12 maart wordt de hoofdrijbaan voorzien van asfalt, markeringen en verkeersborden. Daarnaast leggen we een ontwateringsdrain en een beluchtingsdrain aan om de bomen en de hagen nog dit seizoen te planten. Ook brengen we een geluidscherm en vangrail aan bij de rotonde.

Van maandag 2 maart tot en met vrijdag 13 maart is de hoofdweg vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel iedere werkdag afgesloten tussen Britsezoom en Capelle aan den IJssel.

  • De afsluiting duurt iedere werkdag van 09:00 tot 15:00 uur, buiten deze tijden wordt de afzetting verwijderd.
  • In het weekend van 8 en 9 maart wordt de afzetting ook verwijderd.
  • De rijrichting van Capelle aan den IJssel naar Nieuwerkerk aan den IJssel blijft tijdens de werkzaamheden open.

Omleidingen

  • Verkeer vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel rijdt om via de Europalaan, Batavierlaan, Schielandweg [N219], Burgemeester van Beresteijnlaan en de burgemeester Schalijlaan.
  • Verkeer vanuit Nesselande rijdt om via de Laan van Magisch Realisme en de Schollevaartse Dreef.
  • Verkeer richting de Laan van Magisch Realisme rijdt om via de Bostelweg en Onderweg.

Fiets, voetgangers en bus

Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren over het voetpad (met de fiets aan de hand). Oversteken is mogelijk ter hoogte van Akeleibaan of de Britse Zoom. Arriva vermeld op haar website dat de haltes Trade Center en Luxemburgsezoom voor lijn 190 vervallen tussen 2 en 6 maart aanstaande. Voor lijn 383 vervalt alleen de laatstgenoemde halte.

schets van de nieuwe Hoofdweg
Advertentie