8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Win 2 kaarten voor film in kader van internationale vrouwendag in Cultuurhuys de Kroon

Het thema van Internationale Vrouwendag 2020 is VRIJHEID. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn maar een vanzelfsprekendheid.

Wat betekent vrijheid voor jou? Stuur een foto met een korte tekst (max 5 woorden) naar secretariaat@cultuurhuysdekroon.nl en win twee kaarten voor de woensdagavondfilm ‘On the basis of sex’. De jury zal de prijs toekennen aan de indrukwekkendste, mooiste, origineelste of meest bijzondere inzending.

Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd. De ingezonden foto mag door Cultuurhuys De Kroon gepubliceerd worden. De prijs is overdraagbaar maar niet inwisselbaar voor geld.

On the basis of sex

Film : On the basis of sex

Het is september 1956 en het nieuwe collegejaar begint op Harvard Law School. Ruth Bader Ginsburg begint haar studie en is een van de negen vrouwen tussen de 500 mannelijke eerstejaars. Er zijn geen damestoiletten, docenten negeren haar tijdens de colleges en haar rol als echtgenote en moeder krijgt continu meer aandacht dan haar studieprestaties. Maar de koppige Ruth laat niet over zich heen lopen.

Advertentie