8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

2.000 belastingaanslagen zonder WOZ-beschikking verstuurd door gemeente Zuidplas

Een leverancier van de gemeente Zuidplas heeft 2.000 foute belastingaanslagen verstuurd namens de gemeente. Op de aanslagen ontbreekt de WOZ-beschikking. De gemeente kwam hier op het laatste moment achter en heeft bij de foute aanslagen een brief bijgesloten bij de aanslag.

De gemeente is open en eerlijk over het probleem. Op vragen van Gouwe IJssel Nieuws komt een snelle verklaring: “Door een systeemfout bij de leverancier zijn er 2.000 aanslagen verstuurd zonder WOZ-beschikking. Dit hadden we na een steekproef geconstateerd. Dit hebben we ondervangen door voor de belastingaanslagen, waar de WOZ-beschikking niet in was opgenomen, afzonderlijk brieven op te stellen met de WOZ-beschikking”.

De gemeente laat weten dat desbetreffende inwoners of bedrijven 2 brieven ontvangen van de gemeente Zuidplas, als eerste de waardevaststelling (ook wel WOZ-beschikking genoemd) en het aanslagbiljet gemeentebelastingen.

De woordvoerder legt uit dat de eerste brief niet definitief is en de aanslag nog volgt. Wel snapt hij dat het veel vragen oproept : “Op de eerste brief staat de WOZ-beschikking met aanslagbedrag € 0,00. Het aanslagbiljet valt deze week op de mat.  Als de WOZ-beschikkingen gelijktijdig met de belastingaanslagen op de deurmat vallen is het meteen duidelijk wat het juiste bedrag is. Echter, nu hebben mensen in sommige gevallen de WOZ-beschikkingen eerder ontvangen dan de belastingaanslagen. Dit roept deze vragen op, die wij ook binnen kregen via ons klantcontactcentrum en de social media. De tweede brief met het juiste bedrag zijn allemaal al verstuurd en zijn sinds gisteren bezorgd. Het kan dus zijn dat de brief pas vandaag of morgen op de mat ligt“.​

De tweede brief met het juiste bedrag zijn allemaal al verstuurd en zijn sinds gisteren bezorgd. Het kan dus zijn dat de brief pas vandaag of morgen op de mat ligt

Woordvoerder gemeente Zuidplas

De gemeente zal waarschijnlijk nog veel vragen gaan krijgen over dit onderwerp. Het is afwachten of ook de politiek hier iets van gaat vinden. De gemeenteraad was eerder al meerdere malen negatief over de financiële administratie in Zuidplas. Gouwe IJssel Nieuws heeft inmiddels aan een aantal fracties om een reactie gevraagd.

Advertentie