8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

CKV Nieuwerkerk in Play-offs

Leon Simons, Jan van Essen, Niels Stuurstraat, Babette Blok, Koen Collee, Laura v.d. Linden, Mats Rodenburg, Cathy van Horik, Jop Brouwer, Miriam Swart en Dani Hoogendoorn. Het zijn namen die de geschiedenisboeken van CKV Nieuwerkerk in gaan. Het zijn de spelers die met Nieuwerkerk 1 de Hoofdklasse Play-offs hebben gehaald.

Een ongelooflijk knappe prestatie van het jonge vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk. In Amsterdam werd in een troosteloze ambiance Rohda met 19-28 verslagen. Nieuwerkerk komt daarmee in haar derde seizoen in de Hoofdklasse in deze loodzware poule op 20 punten en is niet meer te achterhalen door TOP. In de Play-offs ontmoet Nieuwerkerk Dalto uit Driebergen.

Door het 28-28 gelijkspel van TOP eerder op de dag tegen Avanti, kon Nieuwerkerk 1 zich zaterdagavond onverwachts al plaatsen voor de play-offs. In eerste instantie was de gedachte dat Nieuwerkerk met zoveel mogelijk doelpunten moest winnen van Rohda. Door de meevaller uit Arnemuiden was nu elke overwinning voldoende. En dat Nieuwerkerk zou gaan winnen van Rohda was natuurlijk wel duidelijk.

Rohda staat stijf onderaan. We zijn vrij positief geweest over de spelopvatting van de ploeg en ook zaterdag deden de spelers en coach van Rohda er alles aan. Minder positief was de thuislocatie in Amsterdam. Zelden heeft Nieuwerkerk 1 in een dergelijke ambiance gespeeld. Slechts een handjevol thuissupporters, geen muziek, geen speaker en ga zo maar door. Wel 5 euro entree heffen voor het Nieuwerkerkse publiek dat, ondanks de voorjaarsvakantie, toch met een krappe 100 man aanwezig was. Jammer dat deze voor Nieuwerkerk historische wedstrijd in een dermate troosteloze ambiance werd gespeeld.

Over de wedstrijd kunnen we en zullen we kort zijn. Nieuwerkerk was sterker maar soms slordig. Rohda bood prima partij. Babette Blok was de uitblinkster bij Nieuwerkerk en vond de korf heel makkelijk. Ook Cathy van Horik was lekker op dreef. Bij Rohda speelde Julian Akkersdijk een hele sterke wedstrijd (8 goals). Door snelle goals van Blok en Rodenburg pakte Nieuwerkerk een 0-2 voorsprong in de beginfase.

Na ruim tien minuten deed Rohda lekker mee en stond het 5-6. Via schoten van Van Horik en Jop Brouwer (5 goals zaterdag) liep Nieuwerkerk daarna wat weg. Babette Blok was op 7-9 belangrijk met twee rake schoten en Nieuwerkerk ging zo naar 7-11. Daarna wederom van Horik en 7-12. Het gaatje was geslagen. Nieuwerkerk ging in de slotfase van de eerste helft ook wat scherper verdedigen. Dat zorgde voor een 8-15 ruststand. Babette Blok had toen al vijf doelpunten gemaakt.

Na de snelle 8-16 van Collee wist Rohda twee keer te scoren. Daarna doelpunten van Van Horik en Dani Hoogendoorn. Voor beide spelers alweer hun derde doelpunt van de avond. Toch ontbrak de echte scherpte van Nieuwerkerk zowel in de defensie als in de aanval. Het valt de ploeg bijna niet kwalijk te nemen. De winst was binnen en de play-offs dus ook.

Jop Brouwer zorgde voor het meeste vermaak in de slotfase met enkele fraaie schoten en ook invaller Bram Boeter vond de korf voor Nieuwerkerk. De andere invaller bij Nieuwerkerk, Niels Stuurstraat, vond in korte tijd nog drie keer de korf waarmee hij zijn seizoenstotaal op 80 doelpunten bracht. Nieuwerkerk eindigde de wedstrijd met een 19-28 overwinning.

Play-offs bereikt. Fantastisch! Een hele mooie prestatie in deze loodzware poule. Avanti degradeerde zaterdag naar de Overgangsklasse. Het zegt genoeg over deze poule, want Avanti is gewoon een heel sterk team. Het maakt de prestatie van Nieuwerkerk 1 heel knap. Al tien wedstrijden gewonnen. Nu op naar de play-offs. Daarin ontmoet Nieuwerkerk Dalto in een “best of three-serie”. Eerst zaterdag 14 maart naar Driebergen, zaterdag 21 maart in Nieuwerkerk en een eventuele derde wedstrijd op dinsdag 24 maart in Driebergen.

Unieke wedstrijden voor CKV Nieuwerkerk waarin we verwachten dat we ons met de hele club achter ons eerste team scharen. Meer informatie volgt uiteraard spoedig. Voor nu enorm trots op Nieuwerkerk 1. 

Doelpunten Nieuwerkerk: Babette Blok 7, Jop Brouwer 5, Dani Hoogendoorn 4, Cathy van Horik 3, Niels Stuurstraat 3(2),  Koen Collee 2, Mats Rodenburg 2(1), Miriam Swart 1 en Bram Boeter 1

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg