8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Gemeente organiseert bewonersavond Posthuis Moordrecht

De gemeente organiseert een informatiebijeenkomst voor de inwoners over de mogelijke ontwikkelingen rond het vervallen Posthuis in de Dorpsstraat in Moordrecht. Op donderdagavond 5 maart van 17:00 tot 18:30 uur  is er voor geïnteresseerden een bijeenkomst in de Zespunt aan de Molenlaan 1a.

Het Posthuis is een voormalig restaurant en slijterij dat al (deels) vanaf 2006 leegstaat. In 2008 probeerden de eigenaren hun pensioen veilig te stellen maar in 2010 bleek het dak op instorten te staan volgens het toenmalige blad het Kanaal. Vanaf die tijd zijn er diverse politieke partijen die vragen hebben gesteld over de ontwikkelingen.

Ondertussen leek het meer een kat en muis spel te worden tussen de vereniging van eigenaren en de gemeente Zuidplas. Elke maatregel werd tot in den treure vertraagd tot frustratie van het gemeentebestuur. In 2018 kwamen de bewoners bij elkaar met de gemeente om te kijken hoe men toch tot een oplossing kon komen.

Buurtbewoner Cor Laurier noemde het in 2019 een zweer in de Dorpsstraat die het aanzien van de straat niet ten goede komt. Laurier maakt zich nog steeds zorgen om de veiligheid van het pand en de omgeving. Hij zal dan ook op 5 maart kritisch zijn met behoorlijk wat vragen die hij heeft.

Dan blijkt eind 2019 dat er nog maar 1 eigenaar is en de gemeente laat weten aan Gouwe IJssel Nieuws weten dat men actief aan de slag gaat om een ontwikkeling te forceren. De gemeente zegt toe de gemeenteraad uiterlijk januari 2020 te informeren. Op de eerste dag februari stellen raadsleden Karreman(VVD) en de Ruiter(CDA) direct de vraag wanneer de informatienota komt. Die volgt enkele dagen later aan de gemeenteraad.

Wethouder Jan Hordijk laat op de website van de gemeente Zuidplas weten: ‘Naar aanleiding van de raadsinformatienota en daaropvolgende publicaties hebben wij een aantal vragen ontvangen over de stand van zaken rondom een mogelijke herontwikkeling van het Posthuis. De situatie rond het Posthuis kent een lange historie. Juist daarom gaan we graag met onze inwoners op 5 maart in gesprek over de procedure en rol van de gemeente. Zo kunnen we vanuit de gemeente vragen persoonlijk beantwoorden, ook al is er op dit moment nog geen enkel besluit genomen.’

Schets uit 2019 voor ontwikkeling, volgens bewoners ongeveer hetzelfde als nu bedacht is.

Op diezelfde website is te lezen : Het Posthuis was tot zo’n twaalf jaar geleden in gebruik als restaurant. Sindsdien staat het pand leeg en wordt het niet meer gebruikt. Het Posthuis staat op een prominente plek in de Dorpsstraat en maakt deel uit van het beschermd stads- en dorpsgezicht van Moordrecht. Door de slechte staat van onderhoud heeft het Posthuis een negatieve invloed op het algehele straatbeeld. Een passende herontwikkeling is dan ook zeer gewenst. Het pand is door de gemeente leeg- en dichtgemaakt. Hierdoor is er geen acuut gevaar voor bijvoorbeeld instorting“.

Direct omwonenden zijn schriftelijk uitgenodigd door de gemeente, overige geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar patricia.borghouts@zuidplas.nl met daarin het aantal personen vermeld.

Gouwe IJssel Nieuws heeft inmiddels een dossier over de ontwikkelingen van het Posthuis.

Advertentie