8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Opinie: Alweer een foutje, bedankt?!

De afgelopen week heeft de D66 fractie signalen gekregen dat er ruim 2.000 foute belastingaanslagen zijn verstuurd, waarbij de WOZ-beschikking ontbreekt. Opmerkelijk is dat deze signalen via allerlei kanalen binnen gekomen zijn, behalve via het gebruikelijke kanaal.

Raadslid Frans Klovert heeft schriftelijke vragen hierover gesteld, welke in de raadsvergadering van d.d. 24 maart aan de orde komen. En dat zal niet de eerste keer zijn. D66 Zuidplas heeft in het verleden vaker vragen aan het college gesteld omtrent de foutjes die gemaakt worden bij de afdeling Financiën.

D66 vraagt zich af waarom het college de gemeenteraad nu niet zelf proactief hierover geïnformeerd heeft. D66 Zuidplas vraagt zich ook af welke controle er uitgevoerd wordt voor het daadwerkelijk verzenden van de belastingaangiften en het proces daaromtrent. Dit zodat er zicht gaat komen op de oorzaak van deze gemaakte fouten. Ook wil de D66 fractie zicht op wat mogelijke consequenties zijn van deze gemaakte fouten en of betrokkenen op adequate wijze zijn geïnformeerd.

D66 Zuidplas maakt zich hard voor transparant en zorgvuldig handelen ten aanzien van onze inwoners en zal dit soort “foutjes” daarom nauwlettend in de gaten blijven houden.

Dit is een opinie artikel geschreven door de ondertekenaar. Het is dan ook zijn of haar mening en niet geschreven en ook niet onderschreven door de redactie. Wie ook een opinie artikel wil insturen nodigen we van harte uit op info@gouweijsselnieuws.nl

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg