8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

SGP fractieleider van der Staaij slaat eerste paal voor Hospice Elim in Moerkapelle

SGP fractieleider van de Tweede Kamer Kees van der Staaij heeft op dinsdag 3 maart de eerste paal geslagen voor het hospice in Moerkapelle. Deze hospice, van christelijke gezindte, komt ter hoogte van de Julianastraat en de Middelweg.

Het Hospice zal vier terminale patiƫnten kunnen opvangen en door vrijwilligers en enkele beroepskrachten verzorgd kunnen worden. Het is een initiatief van Beth-San en de kerken in Moerkapelle. Door middel van giften en renteloze leningen is de bouwsom van 1 miljoen euro bij elkaar gehaald.

Maar ondanks dat het van christelijke origine is, is iedereen welkom : “We profileren ons als een christelijk hospice waar we aan iedereen naastenliefde vanuit onze christelijke beginselen willen betonen” Onder leiding van oud wethouder Rinus Bosman is er jaren aangewerkt om de grond te krijgen bewonersbezwaren weg te nemen. Bosman is blij maar weet dat hij de inventaris nog bij elkaar moet zien te krijgen. Einde van het jaar hoopt Bosman dit voor elkaar te hebben en de eerste gast te mogen ontvangen.

Oud wethouder Rinus Bosman, voorzitter van de stichting

Op de website is terug te lezen “In het westen van het land zijn geen hospices die vanuit christelijke naastenliefde werken en waar je als christen in een vertrouwde omgeving je laatste levensfase door kunt brengen. En waar geen angst voor euthanasie of andere (vanuit christelijk perspectief) niet-ethische behandelingen behoeft te bestaan (omdat die daar niet toegepast worden)”. Het initiatief is de tweede hospice in Zuidplas, in Nieuwerkerk is al een hospice.

Advertentie