8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Wormen en bomen tijdens Boomfeestdag in Moerkapelle

Op woensdag 4 maart ging in verschillende groepjes groep 5 van de Rehobothschool uit Moerkapelle onder begeleiding van een groenwerker aan de slag in het kader van Boomfeestdag. Moerkapelle liep hiermee vooruit op de landelijk boomfeestdag op 18 maart wanneer er ook bomen geplant gaan worden in Moordrecht en Zevenhuizen.

Dorpswethouder Jan Hordijk hielp enthousiast mee met het scheppen op de Koningsspil, Bovenas en Achterzoom. “Het was een geweldige ochtend met perfect weer. De Moerkapelse kinderen maar ook de juf werkten keihard en durfde net als de wethouder ook de wormen vast te houden en bij de bomen te leggen. Bomen geven energie is het motto dit jaar. Nou energie was er in Moerkapelle!

Bomen geven energie is het motto dit jaar. Nou energie was er in Moerkapelle!

Dorpswethouder Jan Hordijk

Het landelijke thema is dit jaar is “Bomen geven energie”. Het streven van de stichting Nationale Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Dit jaar gaat de stichting voor een record van 500.000 aangeplante bomen op één dag.

In Moerkapelle bracht Groenvoorziening Verheij ook een zak wormen mee. De wormen maken gaatjes in de grond. Deze graven gangenstelsels waardoor de lucht verder naar beneden kan en de bomen meer lucht krijgen. Nog een voordeel is dat door de wormenmest het organisch stofgehalte van de grond wordt verhoogd. Kids vonden de wormen natuurlijk erg interessant.


Advertentie