8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Walk&Talk 30 maart “Connect by Talent” :Iedereen een gelijke kans op een baan

Op maandag 30 maart is Prekash Ramsingh van Connect by Talent te gast bij de Walk&Talk in de Bibliotheek in Nieuwerkerk aan den IJssel in de Batavier aan de Batavierlaan.

Ondanks de economische groei en de krapper wordende arbeidsmarkt profiteert nog niet iedereen die een baan zoekt hiervan. Een grote groep werkzoekenden komt niet aan het werk doordat zij onterecht in een verkeerd ‘hokje’ vallen. Ondanks hun kennis en ervaring zijn zij zogenaamd ‘te oud’, of komen door subjectieve vooroordelen over hun achtergrond onderop de stapel sollicitatiebrieven. Dit terwijl sollicitanten op basis van hun competenties misschien wel beter bij de functie en werkgever passen dan andere kandidaten.

Bedrijven lopen zo grote kans op mismatches en maken hoge kosten voor werving en selectie die zij eenvoudig kunnen voorkomen. En gemotiveerde mensen met talent, die grote toegevoegde waarde kunnen bieden aan bedrijven en organisaties met vacatures, blijven aan de kant staan. Objectief assessment Connect By Talent doorbreekt deze mismatch op de arbeidsmarkt door toepassing van slimme technologie. Prekash legt uit hoe deze innovatieve werkwijze werkt. Ben je geinteresseerd? Dan ben je van harte welkom! Kom langs en laat je inspireren. We starten om 9.30u, maar de koffie staat al om 9.15u klaar. Na de presentatie is er ruimschoots tijd voor het netwerken. Wij eindigen de ochtend om 11.30u.

De Walk&Talk is een maandelijkse netwerkbijeenkomst voor alle werkzoekenden. Het is een plek waar je kunt ontmoeten, waar je je kunt laten informeren en laten inspireren. Het helpt je op weg in jouw zoektocht naar werk. Elke maand is er een ander thema en vaak zijn er inspirerende gastsprekers.

 Deelname is gratis en de koffie/thee ook. Neem ook gerust iemand mee. Aanmelden is niet verplicht maar wel prettig. Aanmelden kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl. Walk&Talk is een initiatief van De Levende Sollicitatiegids

Advertentie