8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Winterwandeling BRAVO! op mooie zonnige dag

Zaterdag 7 maart organiseerde Sportstichting Zuidplas een BRAVO! Winterwandeling door vier dorpskernen. Deze wandeling stond in het teken van het 10 jarig bestaan van de gemeente Zuidplas.

Er konden diverse afstanden, 4 of 6 of 10 km, gelopen worden en er waren ruim honderd aanmeldingen. De start van de 6 en de 10 km was bij de Steenovens op Hitland, Nieuwerkerk. Hier konden de wandelaars, die dat nog niet gedaan hadden, zich eerst inschrijven, en een kop koffie of thee drinken.

 

Shantykoor De Moordtzangers zorgde voor een gezellige sfeer en door het meezingen –deinen en -klappen met de bekende teksten, konden men zich alvast opwarmen. Ook het weer werkte prima mee en werd gestart met een lekker voorjaarszonnetje.

Na een openingstoespraak, gaf wethouder Daan de Haas gaf boven op de dijk het startsein voor de wandelaars die op weg gingen naar Moordrecht. 

 

Bij molen Windlust kreeg men een overheerlijke koek om “hongerklop” te voorkomen.

Verder ging de wandeling aan de voet van de dijk langs het Abraham Kroes Gemaal en via de West Ringdijk en de Vierde Tochtweg naar het sportcentrum. Bij het vernieuwde bruggetje konden de wandelaars op de foto. (Deze leuke herinnering kon later afgehaald worden in Op Moer, Moerkapelle). Wethouder Jan-Willem Schuurman en Daan de Haas verwelkomden hier de wandelaars na hun tocht van 6 km.

 

De 6 km lopers werden met de bus teruggebracht naar Nieuwerkerk en de 10 km lopers werden naar Swanla in Zevenhuizen gebracht. Hier wachtte hen een lunch met koffie, thee en luxe broodjes. Wethouder Jan van Beek begroette hier de wandelaars en wenste hen succes met de laatste 4 km naar Moerkapelle.

Via het Noordeinde, waar aan het eind een appeltje voor de dorst klaar stond, ging het via de Julianaweg naar Op Moer.

Daar was het Shantykoor weer aanwezig en kregen de wandelaars een kop soep. Er werd weer volop meegezongen met het koor en er volgde zelfs een gastoptreden (gelukkig geen solo?) van Wethouder Jan Verbeek. Zijn verzoeknummer was: Het kleine café aan de haven. Jeugdsentiment?

Na afloop werden de wandelaars weer netjes met de bus naar hun verschillende vertrekpunten gebracht. De organisatoren kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

Meer foto’s van de wandelaars, gemaakt door Hans Korbee, zijn te zien op de volgende link https://photos.app.goo.gl/ahGTGWjC5JCG4Qqe7

 

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg