8.5 C
New York
vrijdag 23 oktober 2020

Chen Xi van Vianen 4-voudig Nationaal Kampioen

Nieuwerkerkse zwemmers zijn het 50-jubileum jaar gestart met bijna onovertrefbare prestaties. Op 7 en 8 maart werd op twee fronten gezwommen: De Nederlandse Kampioenschappen onder 12 jaar te Leiden en de afsluitende reeks wedstrijden om het Regionaal Kampioenschap clubteams in Dordrecht.

In Leiden startten de Barracuda-zwemmers; Chen Xi van Vianen, Thygo van de Peppel en Dylan Dortland. De eerste dag werden formidabele prestaties neergezet door Chen Xi en Thygo; 4 x goud en 1x brons! Chen Xi van Vianen behaalde de Nationale titel op de 100 m vrijeslag, 200 m wisselslag en de 200 m vrijeslag.

Op de 200 m wisselslag schreef hij geschiedenis door het 21 jaar oude Kampioenschapsrecord uit de boeken te zwemmen en bleef hij net steken boven het Nationale record op deze afstand. Op de 100 m vrijeslag was de Barracuda zwemmer maar liefst 3 seconde sneller dan zijn Legendarische clubgenoot uit begin jaren 2000 Robert Leijsen. Thygo van de Peppel nam het brons mee naar huis op de 100 m schoolslag bij de jongens 11 jaar.
Op de tweede dag waren alle ogen gericht op Chen Xi van Vianen die ook op de 50 m vrijeslag de Nationale titel binnen haalde.


In Dordrecht vond een tweede feest plaats. De zwemselectie boven 12 jaar steeg boven zichzelf uit. Met 74 punten achterstand op ZVVS uit Vlaardingen gingen zij de strijd aan. Na een 4e en 3e plaats op de openingsnummers, 4 x 50 m wisselslag mix boven en 15 jaar ging het team los. Grace Peters trok de winst naar zich toe op de 100 m schoolslag en er een gedeelde derde plek was voor Valerie Hesper. Bijzonder was de overwinning van Joshua Agussalim op de 100 m vlinderslag. Een magistrale race leverde hem het goud, PR met ruim 6 sec en de tweede plaats op de Nationale ranglijst op.


Een mooi overwinning op de 200 m vrijeslag; Emma Verkuyl won met overmacht in 2.16.23 en pakte daarmee het 11 jaar oude clubrecord van Amber Reym. Op de 100 m schoolslag ging de winst naar Inte Pas in 1.14.22 waarmee het clubrecord  van Denise Boereboom uit 2009 uit de boeken ging. Anouchka Bos greep mooi naar het brons en klokte een tijd gelijk aan het record van Boereboom.

Bij de heren ging het zilver naar Thomas Hesper die onder de 1.10 dook in het lange bad; 1.09.21! Daarmee ging het clubrecord van Robert Leijsen uit 2004 de geschiedenis boeken in! Mila Oomens en Joshua Aggusalim zorgde nog voor zilveren plakken op de schoolslagnummers onder 14 jaar. Na het tellen van de punten bleek dat ZV Vlaardingen de equipe uit Nieuwerkerk net voor was gebleven en ging de trofee voor de tweede plaats mee naar het Polderbad.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
542VolgersVolg