8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

CKV Nieuwerkerk met goed gevoel richting Play-offs

In de slotronde van de reguliere competitie heeft Nieuwerkerk in een aantrekkelijk duel met 25-23 van HKC uit Hardinxveld gewonnen. In een wedstrijd “om des keizers baard” werd er door beide teams op sportieve wijze gestreden voor een goed resultaat. Nieuwerkerk behaalde via een 8-2 voorsprong de rust met 11-8. Via 14-10 kwam HKC door een serie strafworpen terug tot 14-14. Nieuwerkerk liep weer uit naar 18-15, maar zag HKC toch weer terug knokken naar 18-18. Op 21-22 pakte HKC voor de eerste en enige keer de voorsprong. Cathy van Horik was met enkele treffers belangrijk in de slotfase waarin Nieuwerkerk via 24-22 uiteindelijk eindigde met 25-23. Niels Stuurstraat (9) en Jop Brouwer (6) waren het beste op schot voor Nieuwerkerk. Bij HKC wist Corné Troost zeven keer de korf te vinden. Na de wedstrijd toonde HKC zich een zeer sportief verliezer en maakten spelers en fans van de club uit Hardinxveld er een mooi feestje van samen met Nieuwerkerk. Een prima wedstrijd waarin Nieuwerkerk tot het uiterste moest gaan en uiteindelijk met een goed gevoel kan toewerken richting de Play-offs met Dalto.

De kaarten waren voorafgaand aan het duel al volledig geschud in de Hoofdklasse A. Rohda en Avanti doen een stapje terug naar de Overgangsklasse en KCC en Nieuwerkerk plaatsten zich voor de Hoofdklasse Play-offs. Alle wedstrijden begonnen om 20:00u zaterdag. HKC was met veel supporters afgereisd naar Nieuwerkerk, omdat eerder op de middag ook HKC 2 een belangrijke wedstrijd tegen Nieuwerkerk 3 speelde. Nieuwerkerk 3 gaf het goede voorbeeld door HKC 2 te verslaan. Door de komst van de vele HKC-supporters was het gezellig druk in sporthal de Kleine Vink. Nieuwerkerk maakt zich op voor de Play-offs maar de toeschouwers namen zaterdag wel de moeite om de ploeg ook in deze wedstrijd te steunen.

Het verhaal is natuurlijk wel bekend. HKC heeft een fantastische selectie met erg goede spelers. Iedereen had misschien wel wat meer van HKC verwacht. Ondanks dat HKC nergens meer voor speelde, ging de ploeg er zaterdag wel voor. En dat leverde een leuke wedstrijd op. In het begin was het overigens nog niet zo best wat HKC liet zien.

Door goals van Babette Blok en Niels Stuurstraat kwam Nieuwerkerk al snel op 2-0. De tweede aanval van Nieuwerkerk liep een stuk moeizamer. HKC kwam langszij door doelpunten van Danny den Dunnen en Mabel Havelaar. Daarna een sterke fase van Nieuwerkerk dat maar liefst zes doelpunten op rij maakte. Niels Stuurstraat mocht in de beginfase drie strafworpen nemen dankzij acties van zijn vakgenoten. Ook Miriam Swart, Jop Brouwer en Babette Blok schoten raak. Een prima 8-2. Na een kwartier kwam HKC beter in de wedstrijd. Wederom Mabel Havelaar en Danny den Dunnen vonden de korf. En bij een stand van 8-4 wist ook het eerste aanvalsvak van HKC eindelijk de korf te vinden. Tweemaal Eliza Roest en HKC was op 8-6 terug in de wedstrijd.

Op die stand de eerste wissel voor Nieuwerkerk dat zaterdag over de mannen behoorlijk wat door wisselde. Jop Brouwer en Cathy van Horik schoten Nieuwerkerk naar 10-6 en na de 10-7 van Veerle Havelaar wist ook invaller Koen Collée de korf voor Nieuwerkerk te vinden. Corné Troost bepaalde met zijn eerste treffer de ruststand op 11-8.

Na rust was Jop Brouwer de eerste tien minuten enorm op dreef voor Nieuwerkerk. Hij scoorde 12-8 en na goals van Mark Klop (zijn enige treffer) en Veerle Havelaar was het wederom tweemaal Jop Brouwer voor 14-10. Daarna volgde een slordige fase van Nieuwerkerk. Korte aanvallen, snel balverlies en verdedigend niet heel slim. HKC kreeg in een kort tijdsbestek vier (!) strafworpen. Eliza verdiende een strafworp bij een vrije bal, Mark Klop kreeg er 1 mee en ook Mabel Havelaar kreeg er twee op haar doorbraak. Roest en Troost scoorden beiden tweemaal en zo was het voor het eerst sinds de 0-0 weer gelijk op 14-14.

Nieuwerkerk bleef rustig en schoot via Niels Stuurstraat en Babette Blok weer raak: 16-14. Stuurstraat zou de grote man van het laatste kwartier worden. Bij HKC kwam Carmen de Heer in het veld voor Annelies Kop. De Heer kende een prima invalbeurt met een verdiende stip op de 16-15 en een goal op 21-22. Schutters Brouwer en Stuurstraat schoten Nieuwerkerk neer 18-15. Ondertussen wisselde Nieuwerkerk lekker door en kon het gebeuren dat ook topscoorder Brouwer even langs de kant moest zitten.
HKC gaf ondertussen niet op en maakte er echt een heerlijke wedstrijd van. Schoten van Nadhie den Dunnen en tweemaal Corne Troost en het was weer gelijk 18-18. In deze fase was het bijna elke aanval raak. Bij Nieuwerkerk een opvallende invalbeurt van Bram Boeter die zijn eerste bal binnenschoot op 20-19. Deze goal werd snel beantwoord door HKC en ook de 21-20 van Stuurstraat werd gevolgd door de 21-21 van Nadhie den Dunnen.

Op 21-22 de eerste voorsprong van HKC. Interessant om te zien hoe Nieuwerkerk omging met deze kleine tegenslag. Dat deed de ploeg prima. Rustig blijven en al snel weer ernaast via een slimme goal van Cathy van Horik. Na een prima aanval schoot Stuurstraat zijn 9e treffer binnen en stond Nieuwerkerk weer voor 23-22. Op die stand miste Stuurstraat een strafworp. Hij maakte dit goed met een heerlijke doorbraakactie waarmee hij Dani Hoogendoorn vrijzette. Hoogendoorn faalde niet en drukte af voor de 24-22! Met zijn eerste goal na rust bracht Danny Den Dunnen nog wat spanning. Maar Cathy van Horik schoot de eindstand op het bord 25-23.

Na deze hele leuke wedstrijd ontstond een spontaan feestje op het veld met spelers van HKC en Nieuwerkerk en de supporters van beide teams. Korfbal op zijn best. Ook in de kantine bleef het nog lang gezellig. HKC heeft nu een lange vakantie voordat de ploeg gaat voor de titel op het veld. Nieuwerkerk maakt zich op voor historische ontmoetingen met Dalto. Zaterdag 14 maart de eerste ontmoeting in Driebergen. De ploeg lijkt er klaar voor!

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 9(5), Jop Brouwer 6, Cathy van Horik 3, Babette Blok 3, Dani Hoogendoorn 1, Miriam Swart 1, Koen Collée 1 en Bram Boeter 1

Doelpunten HKC: Corné Troost 7(3), Eliza Roest 4(3), Danny den Dunnen 3, Veerle Havelaar 3, Nadhie den Dunnen 2, Mabel Havelaar 2, Carmen de Heer 1 en Mark Klop 1

Wedstrijd terug te zien via de Livestream van Nieuwerkerk:

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg