8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Medailleregen voor turnselectie NGV bij toestelfinales – Acrodames vierde bij districtsfinale

De turnselectie dames van NGV zorgden afgelopen zaterdag 7 maart voor een heuse medailleregen op de toestelfinales van de turn competitie in Capelle aan den IJssel. Op de toestellen Sprong, Brug, Balk en Vloer wisten de dames van NGV uiteindelijk een aantal van 22 medailles mee naar huis te nemen.


In de categorie Pupil 2 N3 behaalde Dané Boer een derde plaats op sprong. Tess ten Berge werd eerste op sprong en vloer en tweede op de onderdelen brug en balk. Danique van Dijk en Fabienne Broeder behaalden in de categorie Jeugd 1 N4 beiden een eerste plaats. Danique op balk en Fabienne op sprong.


Vervolgens was het de beurt aan de categorie Junior D met Jet Noomen (2de op balk), Britt van Tuinen (2de op brug), Annika Mooijman (3de op brug en 3de op sprong) en Anne Korthagen (3de op balk en 2de op sprong).

Bij de categorie Senior C behaalden Sanne Bevers de eerste plaats op vloer, Britt Petterson een derde plaats op balk en sprong en Esmee Swager een eerste plek op sprong, een tweede plek op brug en balk en een derde plek op vloer. Meggie Markus beëindigde de dag met een fraaie eerste plaats op vloer en brug.

Acrodames van NGV vierde bij districtfinale

De Acrogym dames van NGV visten afgelopen zaterdag 7 maart op de districtsfinale met twee vierde plaatsen helaas net naast de prijzen.
Het duo Natascha Temminck en Ise Deelen en het duo Louise Uijtbeyerse en Marloes de Vogel lieten zeer nette oefeningen zien, maar plaatsten zich met een nummer 4 ranking net naast het podium. Ze hebben echter allebei het limiet behaald voor de halve finale van het NK later dit jaar, maar het is nog even afwachten of zij zich daadwerkelijk plaatsen op basis van de ranking.
‘s Ochtends hadden in de damesgroep D-senior het trio Nanda Dhondt, Marit Petterson en Lisanne van der Meulen en het trio Jorinde Houweling, Kaomi Broeder en Faye Ames in een erg sterk deelnemersveld stabiele en nette oefeningen laten zien. Helaas waren deze oefening echter niet voldoende voor een plaatsing voor de landelijke halve finale van het NK.

Advertentie