8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

NS wil betere beleving station Nieuwerkerk, Zuidplas nog niet concreet in plannen

De NS wil een betere belevingsscore voor het station Nieuwerkerk aan den IJssel, dat vertelt NS woordvoerder Arno LeBlanc aan Gouwe IJssel Nieuws. Wederom scoorde het station over 2019 een slechte score over de beleving van de reiziger over het station.

Volgens LeBlanc komt er snel een WC bij het gebouw van Simo Pizzaria, moet er snel een lik verf de boel opknappen, komt er meer sfeervolle LED verlichting en worden de wachtruimten opgeknapt met nieuwe tegels en meer bescherming tegen de wind. Volgens De woordvoerder is ook Prorail met de constructie bezig en de Gemeente Zuidplas heeft een plan om de omgeving op te knappen.

De gemeente Zuidplas laat via een woordvoerder weten dat deze plannen nog niet concreet zijn en dat deze nog verder uitgewerkt moeten worden. Het lijkt alsof de gemeente wordt overvallen met deze vraag. “De gemeente is wel in gesprek in het streven beide ontwikkelingen (station en omgeving) op elkaar af te stemmen. Dat geldt voor planning, proces en inhoud van de plannen” laat de woordvoerder weten

ProRail is verantwoordelijk voor het zogenaamde kunstwerk, het viaduct waar de spoorbak in ligt over de Ringvaart. Hier is op verschillende manieren geroest betonijzer zichtbaar. Woordvoerder Coen van Kranenburg legt uit hoe dat komt :”De wapening van het viaduct zit te dicht op de oppervlakte, waardoor corrosie ontstaat en stukken beton loskomen. De aannemer steekt die geregeld los om te zorgen dat dit materiaal niet valt“.

ProRail werkt nu wel aan een plan om dit aan te pakken en benadrukt dat het geen gevaar oplevert :”Het viaduct is constructief in orde, maar we moeten de oorzaak van de corrosie wel binnen enkele jaren wegnemen. Hier maken we een plan voor“. Pas als de constructie hersteld is kan ook de uitstraling worden aangepakt volgens ProRail :”Het is uiteraard vervelend dat het viaduct er zo slecht uitziet. Bij het herstel zullen wij dit ook weer netjes maken. In de huidige staat heeft dat geen zin“.

Over 2019 scoorde het station onder de reizigers bij 47% een waardering van een 7 of hoger. Afgelopen jaar is er een watertappunt gekomen en kwamen er ook aan de Zuidplaskant van het station vertrektijden op een display. In de regio scoort alleen station Rotterdam Alexander lager maar dat wordt verklaard door de renovatie en het overlast. Al jaren wordt het station door inwoners als een bron van ergernis gezien en noemde voormalig SP raadslid Bas Stalpers het ooit het meest armoedige station van Nederland.

Advertentie