8.5 C
New York
zondag 7 juni 2020

Stichting Leergeld zorgt voor 30 fietsen en 37 computers in Zuidplas

De Stichting Leergeld heeft in 2019 30 fietsen, 37 computers en diverse andere zaken geregeld voor kinderen in Zuidplas waarvan de ouders het niet konden betalen. Dat is terug te lezen in het jaarverslag van de organisatie.

Stichting Leergeld heeft gedurende het jaar 2019 in totaal 108 van 189 aanvragen toegekend. De stichting ondersteunt op allerlei vlakken gezinnen die minder dan 120% van het bijstandsniveau hebben. Naast de middelen om op school mee te komen werkt Leergeld als intermediair voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Naast Zuidplas is de stichting ook actief in Krimpen en Capelle aan den IJssel

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in 2019 weer veel werk verzet en veel kinderen kunnen helpen. Door sponsorbijdragen hebben we ook kinderen kunnen helpen die buiten de contractuele afspraken met de gemeente Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel vallen. Onze bijzondere dank gaat uit naar de bedrijven en organisaties die dat mogelijk hebben gemaakt” laat secretaris Paul van der Eijnden weten in het persbericht.

Naast ondersteuning aan ouders doet de stichting veel meer. Zo gaat zij in overleg met scholen over de verplichte ouderbijdrage of verplichte aanschaf van laptops. Een ander punt van aandacht is het kindgebonden budget. Indien ouders onder bewind komen te staan voor schuldafwikkeling moet dit budget beschikbaar blijven.

Lees hier het jaarverslag, meer informatie op https://leergeldijssel.nl/


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg