8.5 C
New York
dinsdag 7 juli 2020

Buitenspelende CDA raadsleden schrikken van kwaliteit speeltuinen

Afgelopen week riepen CDA raadsleden Pien Meppelink en Benno de Ruiter op om opvallende zaken over de kwaliteit van speeltuinen te melden in Zuidplas. De inwoners van Zuidplas lieten massaal weten wat zij vinden van de speeltuinen in de gemeente, tot verrassing van de gemeenteraadsleden die zelf op onderzoek uitgaan op basis van de meldingen.

Na de rondgang in het eerste dorp Moordrecht schrokken de raadsleden fors. Daarom heeft de partij direct schriftelijke vragen gesteld over voor hun opvallende zaken. Meppelink vertelde voor de camera van Gouwe IJssel Nieuws dat de speeltuinen nogal van kwaliteit verschillend waren en dat sommige goed door de buurt onderhouden waren.

Wat betreft raadslid Benno de Ruiter wordt de skatebaan in het Moerhoutpark direct gesloten. Er zijn op meerdere plekken gaten in de baan en sommige panelen wijken zo erg dat een kind er klem kan komen te zitten met zijn skates. Toen Gouwe IJssel Nieuws er ging filmen werd dat door de spelende kinderen onderschreven.

Moerhoutpark – Moordrecht

Bij een andere speeltuin is in het klimrek de beschermende plasticfolie al weggesleten waardoor kinderen klem kunnen komen te zitten tussen de kettingen van het klimrek. Een brug naar de speeltuin heeft een gat van 15 bij 5 centimeter en rond het gat in het brugdek is inmiddels het erg zacht waardoor het gat groter zal gaan worden en een gevaarlijke situatie kan gaan worden.

De fractieleden van het CDA gaan de aankomende tijd ook de andere dorpen af om te kijken hoe het gesteld is met de speeltuinen. Wie hierover nog een reactie wil sturen kan dat naar b.deruiter@zuidplas.nl. Volgens de Ruiter zijn er bijvoorbeeld al veel reacties binnen gekomen uit Nieuwerkerk aan den IJssel in de Oranjebuurt en het Mezendaal.

Reactie op keuren van speeltuinen door gemeente Zuidplas

Gouwe IJssel Nieuws vroeg de gemeente Zuidplas hoe het zit met de keuring van de speeltuin in de gemeente en kreeg de onderstaande reactie:

Het beleid en de keuzes die de gemeente Zuidplas maakt aangaande de gemeentelijke speeltuinen zijn vastgesteld in het Speelruimte Zuidplas (maart 2017). De veiligheidsinspecties van alle speeltuinen in de gemeente worden jaarlijks uitgevoerd door onze contract (groen)aannemers  (conform Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte gemeente Zuidplas.) Deze inspectie wordt uitgevoerd om het algehele veiligheidsniveau van speeltoestellen (NEN-EN 1176) en valondergronden (NEN-EN 1177) inclusief funderingen en oppervlakken vast te stellen.

Bovendien vinden maandelijks visuele en functionele inspecties plaats door de medewerkers van de buitendienst van de gemeente Zuidplas. Tijdens deze inspecties vinden controles plaats van de hele speelplek met de speeltoestellen en valondergronden en kijken de medewerkers naar afwijkingen ten gevolge van gebruik, vandalisme, weersinvloeden etc. en controleren zij ook de speeltuinen functioneel, zij letten hierbij in het bijzonder op slijtage.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg