8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Markt Nieuwerkerk niet minder druk ondanks Corona, lege schrappen in supermarkten (+video)

De vrijdagmorgenmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel was niet minder druk van anders. Die conclusie trokken de marktkooplui aan het einde van de ochtend van 13 maart na het instellen van maatregelen.

De verkoper van snoep op de markt vond dat we ons gek laten maken door de media en het was volgens hem ook niet rustiger dan normaal. Dat werd onderschreven door de plantenverkoper die van mening was dat het gek is dat er elders geen markten mogen zijn maar er geen maatregelen voor drukke horeca waren ingesteld. Voorbijganger Radjesh was van mening dat het leven toch gewoon door gaat, Corona of niet.

In de diverse winkels was het een chaos, al vroeg op morgen waren er lege schrappen bij houdbare melk, broodproducten en meel, paracetamol en vooral WC papier. Maar daar waar mensen met karren vol de supers uitlopen is het stil bij de Bloemenzee in de Reigerhof. Eigenaar Jordy ziet ook de bloemenprijs instorten en waren er op de veilingen al ladingen niet verkocht, die dan weggegooid worden. “Laten we allemaal een beetje normaal doen” was zijn nuchtere kijk op de zaak.

leeg vak bij het Kruidvat in Moordrecht

Overal in Zuidplas was het druk. De Plus in Nieuwerkerk had alles wat ingezet kon worden als personeel ook echt ingezet. Toch waren er lange rijen bij de kassa. De enige plek waar het relatief rustig was, bleek in het Oude Dorp. De Kruidvat had gewoon voorraad Paracetamol en het was niet overdreven druk bij de MCD. De eigenaar liet weten dat hij gratis ook boodschappen bezorgt (bij andere supers moet daar voor betaald worden) maar hij verbaasde zich over de hamster gekte.

Advertentie