8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Minder treinen bij NS met basisdienstregeling

Vanaf zaterdag 21 maart rijden treinen volgens een speciale basisdienstregeling. De reisplanner is voorlopig één dag vantevoren bijgewerkt. Tussen Gouda en Rotterdam gaan hierdoor geen spitstreinen rijden.

NS en ProRail nemen maatregelen om te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van de trein de komende weken kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare treindienst. Vanaf zaterdag 21 maart 2020 starten we een speciale basisdienstregeling op. Het zal zo zijn dat ook de komende dagen niet alle treinen volgens de normale dienstregeling rijden.

Het rijden van treinen is mensenwerk. Premier Rutte gaf in zijn toespraak aan dat het coronavirus voorlopig nog in Nederland zal zijn. Wij willen Nederland deze hele periode bereikbaar houden. Het is daarbij van groot belang om zorgvuldig om te gaan met de inzet van onze collega’s. Met deze speciale basisdienstregeling houden we rekening met een stijgend aantal ziekmeldingen in vitale functies bij NS en ProRail. Tegelijkertijd zijn we zuinig op onze mensen door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn. Dat is al noodzakelijk de komende dagen en vanaf zaterdag met een speciale basisdienstregeling.

Hoe ziet deze speciale dienstregeling eruit?
•    Vanaf ieder station in Nederland rijden, in alle richtingen, twee treinen per uur;
•    Alleen vanaf stations waar nu één keer per uur, per richting, een trein vertrekt, blijft dit zo;
•    Op enkele belangrijke noord-zuid en oost-west-verbindingen rijden Intercity’s: Schiphol-Venlo, Arnhem-Den Helder, Maastricht-Eindhoven, Enschede-Utrecht;
•    Op andere trajecten rijden Sprinters, die op elk tussengelegen station stoppen;
•    De Intercity Direct en de Intercity Den Haag-Eindhoven rijden niet;
•    Nachttreinen rijden niet;
•    Ook de internationale treinen rijden volgens een sterk aangepaste dienstregeling. Dit is ook afhankelijk van het beleid in het buitenland en de beschikbare capaciteit.

Het advies is dan ook voor het vertrek op die dag de reisplanner te controleren.

Advertentie