8.5 C
New York
vrijdag 25 september 2020

Persoonlijk bericht van Burgemeester Weber

Op dinsdag 24 maart heeft Burgemeester Weber van de gemeente Zuidplas een persoonlijk bericht gepubliceerd op de website van Zuidplas. Het bericht staat hieronder en is een reactie op zijn eerdere oproep tot afstand en de nieuwe maatregelen van de overheid welke op 23 maart bekend werden gemaakt.

Op dit moment is de hele wereld in onzekerheid. Welke kant gaat deze crisis op en hoe lang gaat dit duren? Niemand weet het antwoord. Ook in Zuidplas zijn de gevolgen van de overheidsmaatregelen zichtbaar en voelbaar. Voor iedereen: ouderen, kinderen, jongeren, ondernemers, werkenden, niet-werkenden. Mensen die ziek zijn en bang zijn dat ze getroffen zullen worden door het coronavirus. Of mensen die het coronavirus hebben en de familie om hen heen die zich grote zorgen maakt. Ik leef met iedereen mee en ben begaan met alle verhalen die tot mij komen.

Op alle zorg- en hulpverleners ben ik heel trots: wat een werk verzet u om de juiste zorg en hulp te kunnen verlenen! Dank daarvoor.

Voor alle kinderen die niet naar school kunnen, zou ik willen zeggen: blijf vasthouden aan een dagelijks ritme van leren en huiswerk doen, daar zijn je ouders vast ook heel blij mee nu velen van hen thuis moeten werken! Met alle digitale middelen die voor handen zijn, zou dat goed moeten lukken. En hou vooral contact met al je vriendjes en vriendinnetjes, misschien kan dat niet door bij elkaar te zijn, maar dan zeker via social media of gewoon door even te bellen. Ik spreek mijn bewondering uit voor alle ouders die nu geconfronteerd worden met thuis werken en de opvang van kinderen. Uw geduld wordt op de proef gesteld en het is voor iedereen wennen om uw kinderen thuis les te zien krijgen en daarin mee te helpen.

En aan ouderen, die nu geen bezoek kunnen ontvangen, hun kinderen en kleinkinderen niet kunnen zien, wil ik zeggen: heel Zuidplas denkt aan u en we zijn met ons hart bij u. Ook zijn er heel veel mensen en organisaties die bereid zijn u te helpen of op een manier contact met u te houden, daar ben ik ontzettend blij mee.

Ondernemers die het nu heel zwaar hebben en hun zaak moeten sluiten wil ik een hart onder de riem steken. Heel veel lokale ondernemers staan voor ongekende uitdagingen, hopende dat dit niet al te lang zal duren. Gelukkig zorgt de overheid ook voor u.

In deze tijd is er ook bij veel inwoners onzekerheid over het behoud van hun baan. Dat maakt het zwaar om te blijven geloven in een goede toekomst. Maar dat is wel wat nu belangrijk is en wat ons samen bindt.

Er is ook positief nieuws. Uit onze samenleving, en ook uit Zuidplas, komen steeds meer hartverwarmende initiatieven: bijvoorbeeld om ouderen en mensen die hulp nodig hebben even te bellen. Maar als ik een bepaald initiatief noem, doet dat andere initiatieven tekort. Want elk initiatief, groot of klein, dat individueel tot stand komt of door een organisatie wordt opgepakt, is van harte welkom en helpt ons, Zuidplas, Nederland, om uit deze crisis te komen. Ik zie in alles dat we dit samen kunnen.

ik een bepaald initiatief noem, doet dat andere initiatieven tekort. Want elk initiatief, groot of klein, dat individueel tot stand komt of door een organisatie wordt opgepakt, is van harte welkom en helpt ons, Zuidplas, Nederland, om uit deze crisis te komen

Burgemeester Weber

Dan wil ik nog een oproep aan u doen: handel naar de letter en geest van de overheidsmaatregelen, zoals die zijn afgekondigd. Zorg voor elkaar, let op u zelf en anderen. Zo houden we de zorg toegankelijk voor degenen die dat het meest nodig hebben, de meeste kwetsbare mensen, misschien wel uw vader of moeder, oma of opa, zoon of dochter.

Doe dat voor ons allen en voor alle zorgverleners die dagelijks klaar staan om u en ons allemaal te helpen. Laten we ook hen een hart onder de riem steken.

Samen komen we uit deze crisis,

Han Weber
Burgemeester Zuidplas


Volg het laatste nieuws

2,318FansLike
322VolgersVolg
533VolgersVolg