8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Alle Beren verzamelen!

Een paar dagen geleden is er leuk initiatief genomen door Berenjacht.nl, Binnen no-time was kaartje vol om je beer aan te melden en kan beheer van de berenjacht Facebookpagina (met meer dan 15.000 leden sinds 24 maart).

 het aantal reacties amper aan, inmiddels zijn ze al druk bezig om per provincie/gemeente iets aan te maken en/of te orderen. Ook in de gemeente Zuidplas is de berengekte toegeslagen en zetten mensen massaal een beer voor raam voor de zoekende kinderen.

Het initiatief was om thuis zittende kinderen tijdens hun rondje buiten wandelen, wat tenslotte is gezond om wat vitamine D te krijgen, iop berenjacht te gaan. Wel veilig natuurlijk alleen met het gezin en de natuurlijk 1,5 afstand bewaren zoals vereist. En het is een groot succes, inmiddels hebben de NOS,nu.nl & Hart van nederland het item al besproken.

uit Moordrecht kreeg Gouwe IJssel Nieuws van Rhodé v/d Slik ook het volgende bericht: “Bewoners die lid waren van Moordrecht’s Facebook-groep hebben massaal beren voor de ramen geplaatst, als steunbetuiging aan zorgmedewerkers, en aan alle mensen die met het corona virus te maken hebben. Als hart onder de riem. Kinderen mogen met hun ouders, als bescheiden groep, de tocht wagen. Genomen maatregelen moeten in stand gehouden worden. De 1,5 meter afstand, kleine groepjes die afstand van elkaar moeten houden, enz. Gelukkig is het erg verspreid over Moordrecht en via de Maps navigatie zie je de huizen die zijn toegevoegd door mij zus, Annejetske. We hebben zelf de huizen bezocht. Het voelt echt als verbonden zijn“.

Advertentie