8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Animal Rights looft €5000 beloning uit voor vinden illegale slachters ganzen

De dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights looft een beloning uit van €5000 voor de tip die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de dader(s) van het illegaal jagen en slachten van de dieren in Nieuwerkerk aan den IJssel, Lopikerkapel en Reeuwijk.

Een oplettende voorbijganger trof woensdagochtend 18 maart een grote hoeveelheid dode ganzen aan in een sloot langs de Tweede Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij nadere inspectie door de man, bleek een deel van de ganzen ontdaan te zijn van hun borstvlees, wat voor consumptie geschikt is. Het overige deel van de dieren was, op schotwonden na, nog ongeschonden in het water gedumpt.

Jessica Smit van Animal Rights: “Ook vorig jaar kregen wij al meldingen van gehavende en gedumpte lichamen, maar onderzoeken lopen op niets uit en daders komen hier ongestraft mee weg. Er is te weinig controle op stroperij, maar ook op reguliere jacht in het veld en onze buitengebieden. Deze gruweldaden mogen niet ongestraft blijven.”

Animal Rights wil dat deze misselijkmakende praktijken serieus onderzocht gaan worden, zodat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Jessica Smit: “Wij willen een duidelijk signaal afgeven: het onderzoek schiet te kort. Aan de levens van ganzen wordt amper waarde gehecht, maar voor ons is elk dier een individu met recht op leven. Wie de gouden tip geeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de dader(s) kan rekenen op een beloning van € 5000,-” Als er meerdere tips leiden tot een veroordeling dan wordt de beloning verdeeld.

Deze foto is bewust deels vager gemaakt

DATUMS EN LOCATIES

  • 15 maart – 16 lichamen aangetroffen in sloot Lopikerkapel.
  • 16 maart – 16 lichamen aangetroffen in sloot Lopikerkapel.
  • 18 maart – 18 lichamen aangetroffen aan de Tweede Tochtweg in Nieuwerkerk aan de IJssel.
  • 19 maart – 16 lichamen aangetroffen aan de Tweede Tochtweg in Nieuwerkerk aan de IJssel.
  • 25 maart – 5 lichamen aangetroffen bij Vogelkijkscherm Bosmankade in Reeuwijk.
Advertentie