8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

Onduidelijk over het lot bij zowel CKV Nieuwerkerk als VCN

Voor de uitbraak van het coronavirus leken korfbalvereniging CKV Nieuwerkerk en de teams VCN (Volleybal Capelle Nieuwerkerk) in een droom te zitten. De heren en dames van VCN leken af te stomen op promotie naar de Eredivisie en CKV had een reëele kans op promotie naar de Korfbal League via play-offs. De korfbal League is het hoogste niveau in Nederland.

Beide verenigingen stellen uiteraard de volksgezondheid voorop maar hebben van de bonden nog geen uitsluitsel over de promotie en degradatie en/of het later spelen van de Play-offs. Hiermee zitten de fans van de verenigingen in onzekerheid, die elders ook te zien is zoals bij de eredivisie van het voetbal.

Volleybal

De volleybalbond NeVoBo hebben alle competities beëindigd zoals ook de Eredivisie. Hierdoor komt ZVH uit Zevenhuizen niet meer in actie voor de kampioenspoule. Voor zowel de dames als de heren van VCN ligt het complexer. De heren staan strak boven aan met een ruime voorsprong en waren op weg naar de eredivisie. De dames van VCN staan tweede maar in theorie zouden zij gelijk kunnen komen met de nr. 1. Pluspunt is dat de dames van VCN dit jaar wel al de bekerfinale hebben kunnen spelen.

De Nevobo heeft haar leden om hulp gevraagd en kreeg duizenden reacties binnen. De volleybalbond hoopt eind volgende week uitsluitsel te kunnen geven schrijft het op haar website.

Korfbal

De Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft alle competities geschrapt tot 1 juni. Hierdoor wordt het tweede deel van de veldcompetitie afgelast en mogen er tot die datum ook geen vriendschappelijke tournoeien of manifestaties worden gehouden.

Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie” laat de bond weten op haar webite.

Het bestuur van CKV laat weten op de website : “We keken uit naar historische wedstrijden voor ons cluppie. We genoten van het enorme enthousiasme bij een ieder! Het had een waar volksfeest kunnen worden. Helaas”. Een van de opties is overigens na de lockdown het opnieuw spelen van de playoffs maar of dat gaat gebeuren blijft gissen.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg