8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Gemeente plant nieuwe Paardenkastanje aan de ‘s-Gravenweg

De gemeente Zuidplas heeft besloten om een vervanging van de Paardenkastanje al voor de kap te laten plaatsvinden. Hiervoor heeft vandaag Verheij Integrale Groenvoorziening aan de overkant van de oude kastanje ter hoogte van de Kerklaan een nieuwe in de grond geplant.

Het was geen makkelijk klusje voor het groenbedrijf maar uiteindelijk was het aan het einde van de middag afgerond en opgeruimd. De nieuwe boom is geen twijgje maar heeft een stamdikte van 50 centimeter en weegt ruim 1000 kilogram. Deze boom is tussen de 10 en 15 jaar oud en toen de jute zak om de wortels los werd gemaakt riep een van de mannen dat het mooie wortels waren.

De boom is vervanging voor de witte Paardenkastanje aan de overkant die door stormschade in oktober 2019 ernstige schade heeft opgeloten. Ondanks de verwoede poging om de boom te redden met kort insnoeien, bleek dat de boom het niet ging redden, de gemeente heeft een kapvergunning voor de monumentale boom aangevraagd.

Aan de overkant heeft een eigenaar van de villa Landzicht ruimte aangeboden in zijn tuin en de 10 meter hoge boom staat nu direct op de kop van de Kerklaan. Buiten goede grond heeft Verheij ook drainage en steun aangebracht zodat de boom kan uitgroeien.

Met dank aan foto’s van Thom Demmenie

Advertentie