8.5 C
New York
zaterdag 31 oktober 2020

Nevobo hakt knoop door : VCN dames en heren promoveren zonder kampioenschap naar eredivisie

Door de vandaag gepubliceerde aangepaste promotie / degradatie regeling is nu ook bekend welke twee teams (dames + heren) er vanuit de Topdivisie promoveren naar de Eredivisie. In beide gevallen komt de eer toe aan de hoofdmacht van VCN uit Capelle aan den IJssel. De heren van Zaanstad en de dames van Dros-Alterno degraderen uit de Eredivisie.

Hiermee treden bij de dames een regioploeg aan het hoogste niveau en bij de heren wordt de derby der lage polders tussen ZVH en VCN weer gespeeld. ZVH uit Zevenhuizen speelde dit seizoen in de kampioenspoule van de eredivisie dus starten dit jaar weer in de eredivisie.

In de Topdivisie was Laudame Financials VCN met VoCASA in een hevige strijd verwikkeld om het kampioenschap. VoCASA ging aan de leiding, maar speelde twee duels meer dan VCN. Doordat het wedstrijdquotiënt nu leidend is voor het bepalen van de eindstand, eindigt VCN bovenaan en mag het team van coach Ivo Munter promoveren naar de Eredivisie. De dames van VCN speelde dit jaar ook de bekerfinale maar Sliedrecht Sport was beter.

In de Topdivisie heren waren de verschillen dit seizoen een stuk duidelijker. VCN H1 had na 17 wedstrijden een voorsprong van 10 punten opgebouwd op nummer 2 Keistad en is de onbetwiste nummer 1. Het team van trainer/coach Ferry van Hal mag volgend seizoen uitkomen in de Eredivisie.

De volleybalbond NeVoBo heeft wel besloten dat er geen kampioenschappen worden bepaald.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg