8.5 C
New York
woensdag 20 januari 2021

Burgemeester Weber mee met handhaving in Zuidplas

Op zondagmiddag 6 april is burgemeester Weber mee op patrouille geweest met de medewerkers van de afdeling handhaving in de gemeente Zuidplas. Handhaving is druk in de weer met het controleren of mensen zich houden aan de corona maatregelen.

Het lijkt er op dat iedereen zich bewust is van de risico’s en zich dus aan de afgesproken regels houdt” schrijft de burgemeester op zijn Twitter account. Daarbij is hij met de medewerkers rond de Zevenhuizerplas bij Oud Verlaat. Maar de burgemeester genoot ook van het uitzicht onderweg zoals de vlaggen bij de Molenviergang.

Senior veiligheidsadviseur van de gemeente, Raoul Verweij, is op Twitter blij met dit bezoek en laat weten dat het door de medewerkers erg gewaardeerd wordt. Het zijn lange dagen voor handhaving en naast alle corona perikelen hielpen ze in de nacht van zaterdag op zondag de politie met het aanhouden van drie verdachten van poging tot inbraak.

Handhaving kan echter niet overal zijn in het grote gebied van de gemeente Zuidplas. Er zijn op de sociale media meldingen van plekken waar mensen bij elkaar komen zoals in het Essepark in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op Facebook vond iemand het nodig om zeer negatief te reageren over handhaving ondanks de grote inzet. Hierop kwamen weer boze reacties van andere inwoners over de negatieve uitlatingen.

Raadslid Benno de Ruiter(CDA) maakte zich boos op Twitter over een gesloopt bord met de corona maatregelen in Moordrecht. Deze borden zijn door de gemeente bij speelplaatsen en winkelcentra geplaatst. Raoul Verweij vraagt inwoners die iets gezien hebben zich te melden.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg