8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

De Boodschappenkast heeft het drukker dan ooit door coronacrisis

De vrijwilligers van de Boodschappenkast heeft het drukker dan ooit. Dat vertelde Nynke Bosselaar in een videointerview aan Gouwe IJssel Nieuws. De Boodschappenkast zorgt voor opvang van gezinnen met voedsel bij een crisis of als men net tussen het wal en het schip vallen.

“Soms vallen mensen net buiten de voedselbank omdat ze een paar euro te veel verdienen. Hierdoor hebben ze geen recht op eten maar die paar euro stilt de honger niet. Dat gat kunnen wij vullen. Soms komen er ook spoedgevallen die we dan helpen totdat het sociaal team van de gemeente het overneemt” legt Bosselaar uit.

De Boodschappenkast werd de afgelopen door de burgemeester en raadslid Verdoes genoemd als voorbeelden hoe in deze tijd de crisis met elkaar wordt ondersteund. Toch krijgt de Boodschappenkast geen geld van de gemeente en is afhankelijk van giften van voedsel en geld om de mensen te kunnen helpen. Op dit moment krijgen 35 gezinnen ondersteuning van de Boodschappenkast.

We hebben veel gekregen van de horeca ondernemers afgelopen weken, daar hebben we de gezinnen blij mee gemaakt. De prijzen van boodschappen zijn tijdens de crisis gestegen” legt Bosselaar uit. Op de vraag of er bijvoorbeeld meer mensen de boodschappen kunnen brengen krijgt Gouwe IJssel Nieuws het antwoord dat het niet kan omdat men heel voorzichtig met de adressen zijn omdat het wel privacy gevoelig is.

De Boodschappenkast is dan ook een actie gestart waarbij een gezin voor 30 euro per week gesteund kan worden. Hiervoor kan men een donatie doen via een Tikkie : https://tikkie.me/pay/ojh3kkotep1971p4e9q5 (zie ook QR code) of door een bedrag over te maken via bankrekening : NL37RABO0325447969 tnv Stichting Cupcakes voor Kids
Graag ovv boodschappenkast. Meer informatie kan via de Facebookpagina van de Boodschappen kast. Wie een boodschappenpakket wil aanvragen kan dit hier doen : https://forms.gle/aaD8NbiuPDxkxceE9 Meer informatie kan via Boodschappenkast@gmail.com of telefoon: 0612677048

Boodschappen zijn welkom welkom op de onderstaande adressen:

De gewenste boodschappen die deze week nodig zijn:

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg