8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

Gemeente steekt verenigingen hart onder de riem met brief

Burgemeester Weber heeft namens het gemeentebestuur alle verenigingen en instellingen op het gebied van sport, cultuur en welzijn in Zuidplas via een brief een hart onder de riem gestoken. In de brief heeft hij bemoedigde woorden voor de vrijwilligersorganisatie.

Het had zo’n mooi voorjaar kunnen zijn. Een voorjaar waarbij we stil zouden staan bij 75 jaar vrijheid en 10 jaar Zuidplas. Een voorjaar met gevulde sportvelden en -zalen. Een voorjaar met levendige feesten rond Koningsdag, mooie culturele evenementen en veel welzijnsactiviteiten. Een gewoon voorjaar is het allerminst geworden. We hebben allemaal te maken met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus te bestrijden. En dat vraagt van ons allen heel veel inzet. incasseringsvermogen en flexibiliteit” opent de burgemeester de brief.

Veel verenigingen hebben activiteiten moeten staken en kunnen hierdoor in de problemen komen. De voetbalverenigingen spelen de competitie niet meer uit en daarmee hebben ze geen inkomsten vanuit bijvoorbeeld de kantine. Een ander voorbeeld is de theatergroep Turf uit Zevenhuizen die hun voorstelling moest annuleren en deze in oktober speelt.

Ook in deze moeilijke periode zien we dat er allerlei nieuwe initiatieven worden ontwikkeld, waarbij tal van vrijwilligers ook van uw vereniging of instelling betrokken zijn. Dit is zeker geen vanzelfsprekendheid en dit waarderen we zeer” schrijft Weber in de brief.

Laten we in deze periode vooral samen blijven optrekken, zodat -zodra het weer kan- we kunnen genieten van mooie evenementen, volle zalen en levendige sportvelden en niet in de laatste plaats van het ‘gewone’ levenI

Burgemeester Weber

De gehele brief is hier online te lezen : https://www.zuidplas.nl/mgd/files/brief-aan-de-verenigingen-en-instellingen-op-het-gebied-van-sport-cultuur-en-welzijn-in-zuidplas.pdf


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg