8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Getuigen gezocht: verkeersregelaar opzettelijk aangereden bij afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een verkeersregelaar van de gemeente Zuidplas is woensdagmiddag 8 april tussen 13:00 uur en 14:00 uur aangereden door een ongeduldige verkeersdeelnemer op industrieterrein de Hoogeveenen. De automobilist weigerde om de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen, begon vervolgens te schelden en reed uiteindelijk de verkeersregelaar aan.

De gemeente Zuidplas heeft sinds dinsdagmiddag 7 april verkeersregelaars ingezet om de enorme verkeersdrukte bij het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel in goede banen te leiden. Door de grote toeloop van inwoners van Zuidplas die hun grofvuil willen brengen ontstonden er dagelijks lange files op het industrieterrein vanaf de N219, waardoor het vrachtverkeer naar de Hoogeveenen ernstig gehinderd werd. Door de inzet van de verkeersregelaars probeert men het industrieterrein zo goed mogelijk bereikbaar te houden voor het verkeer dat niet naar het afvalbrengstation gaat.

De gemeente Zuidplas neemt de aanrijding van de verkeersregelaar zeer hoog op, er gaat aangifte gedaan worden tegen de bestuurder van het voertuig en de politie is inmiddels een onderzoek gestart. Hiervoor roept de politie van Waddinxveen-Zuidplas getuigen op die iets van het incident hebben gezien op woensdagmiddag 8 april op de kruising van de Eerste Tochtweg met de Hoogeveenenweg tussen 13:15  en 14:00 uur. Getuigen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Advertentie