8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Zuidplas heeft handen vol aan handhaving afgesloten parkeerplaatsen

De afdeling handhaving heeft de handen vol aan handhaving van de parkeerplaatsen in de gemeente Zuidplas in de recreatiegebieden. Dat blijkt na een rondgang in de recreatiegebieden.

Veel parkeerplaatsen konden gisterenavond nog niet worden afgesloten omdat er nog voertuigen stonden. Vandaag werd dat weer misbruikt door mensen die het bord inrijverbod negeerden en toch op Hitland of in de Eendragtspolder parkeerden om de natuur in te gaan.

Handhaving heeft deze mensen een waarschuwing gegeven en blijft het in de gaten houden de aankomende dagen. Handhaving gaat dan ook boetes uitdelen aan mensen die het parkeerverbod negeren.

In Nesselande heeft de gemeente Rotterdam inmiddels big bags met een kuub zand neergezet langs de parkeerplaatsen op de Siciliëboulevard en de Kosboulevard. De politie was vanmiddag de drukte aan het handhaven op het strand.

Capelle aan den IJssel heeft inmiddels besloten om de dijk langs de Hollandsche IJssel gesloten te verklaren voor verkeer. Zuidplas ziet nog geen aanleiding voor deze maatregel.

Handhaving van de gemeente Zuidplas is opgetreden tegen een samenscholing op de parkeerplaats op de parkeerplaats aan de van Oudheusdenlaan bij de uitkijktoren. Door ooggetuigen was gesignaleerd dat hier lachgas werd gebruikt. Uiteindelijk zijn er tegen een aantal mensen proces-verbaal opgesteld.

Aan de kant van Oud Verlaat hielden enkele mensen zich niet aan de oproep om thuis te blijven en ging men, wel op gepaste afstand, zich vermaken op het strand aan de Zevenhuizerplas.

Afvalbrengstation

Hoe druk het was de afgelopen week op het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel, zo rustig was het vandaag. Gisteren werd hier een verkeersregelaar, ingezet door de gemeente Zuidplas, bewust aangereden. De politie is nog op zoek naar getuigen van het voorval. De verkeersregelaar was geschrokken maar vandaag wel weer actief.

Advertentie