8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Frans Klovert (D66) over raadslid in crisistijd en over Geertruidahoeve (+Videos)

Tijdens de coronacrisis spreekt Gouwe IJssel Nieuws via videoverbindingen met de politiek. Afgelopen week was Frans Klovert aan de beurt en via videoverbinding vertelde Klovert over zijn ervaring om in deze crisistijd als fractievoorzitter van de gemeenteraad en over het verslechteren van de afdekking van de Geertruidahoeve in Nieuwerkerk, een onderwerp waar hij zich hard voor maakt.

Een vraag hierbij is of het werk nog wel te doen is als gemeenteraadslid in deze tijd. “Je zou zeggen: Het is te doen want het is nu niet zo veel, tegelijkertijd is dat een signaal dat het op dit moment moeilijk is. Wat bedoel ik daarmee; we hebben op de achtergrond met de burgemeester, het college, het presidium, de fractievoorzitters best wel veel overleggen gehad, allemaal via het scherm hoe we omgaan met de onderwerpen die op dit moment spelen” legt Klovert uit.

Hij vervolgt zijn uitleg met “We konden tot nu toe niet zo veel omdat we fysiek moesten stemmen maar met de noodwet is het nu mogelijk om op 19 mei daadwerkelijk de vergadering digitaal te doen maar wel alle kanttekeningen van dien. Dat gaat er echt wel anders uitzien dan dat je gewend bent!” Volgens Klovert gaat de informatiestroom door vanuit het college naar de gemeenteraad en blijven inwoners hun benaderen.

Over de afdekking van de vervallen Geertruidahoeve is hij minder te spreken. De laatste keer dat Gouwe IJssel Nieuws hem sprak was het voor dit Rijksmonument aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel en de afdekking is nu er nog maar vanaf gewaaid. Dat is tegen de afspraak dat de hoeve lucht, water en winddicht moet zijn.

ik reed langs en kon al het een en ander zien, te triest voor woorden, Het lijkt er steeds meer op dat iedereen wel denkt we wachten wel af, dan is het binnenkort wel voorbij met de hoeve.
We hebben vragen gesteld en keurig antwoord gehand maar daar blijkt uit dat we er niet bovenop zitten. Ik kan me voorstellen dat men wel wat anders aan het hoofd heeft maar dit kan zo echt niet
” laat de D66-er weten.

Hij is van mening dat ook al worden er plannen gemaakt, er nog steeds gehandhaafd moet blijven worden en niet wachten tot het instort. Klovert is wel blij met de plannen voor de oude graansilo in Zevenhuizen en hoopt op een snelle oplossing voor het Posthuis in Moordrecht. Zie hieronder het hele interview en beelden van de hoeve en de graansilo in Zevenhuizen.

Geertruidehoeve – Nieuwerkerk aan den IJssel
Oude graansilo in Zevenhuizen

Advertentie