8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Op IKC Rehoboth in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn de Koningsspelen gewoon doorgegaan

Door het coronavirus was al snel bekend dat de koningsspelen niet door konden gaan maar dat was voor het IKC Rehoboth geen reden om het af te blazen. Op het schoolplein waren enkele leerkrachten de dansjes en bewegingen voor aan het doen en via de laptop werd het verderop uitgevoerd op de Prins Alexanderlaan in het zonnetje.

Directeur Eunice Hage vertelt: “Bewegen is voor ons op school heel belangrijk en wij besteden er steeds meer aandacht aan. Ook in het lesprogramma voor thuis, dat we in deze crisistijd voor de kinderen verzorgen, zitten veel sportieve activiteiten. Nu de kinderen nog steeds niet naar school kunnen, vinden we het mooi op de dag van de Koningsspelen met een liveverbinding leuke bewegingsspelletjes voor en met de kinderen te doen.”

Juf Marieke, bewegingsspecialist én organisator van dit festijn benadrukt dat ‘verbondenheid, samen leren, groeien, plezier en een warme sfeer’ bij spel naar voren komen, ook al is dit nu op afstand. “Het blijft belangrijk om samen te sporten en plezier te maken. En dat hoort helemaal bij de Rehobothschool!

Gouwe IJssel Nieuws filmde op gepaste afstand opzij en van boven deze mooie interactie tussen school en leerlingen in deze toch vreemde tijden.

Advertentie