8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Weer verkeersregelaar aangereden bij afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel

Voor de tweede keer in zeer korte tijd is een verkeersregelaar aangereden in Nieuwerkerk aan den IJssel. De man, die het verkeer bij het drukke afvalbrengstation van de gemeente Zuidplas in goede banen probeerde te leiden, werd aangereden toen een automobilist probeerde de file naar het station te omzeilen en daarbij de verkeersregelaar raakte.

Zoals gebruikelijk sinds het begin van de Corona-crisis, was het zaterdagmiddag 18 april wederom zeer druk bij het afvalsbrengstation aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Al twee weken lang zet de gemeente Zuidplas verkeersregelaars in om de verkeersstromen rondom het brengstation op industrieterrein de Hoogeveenen te reguleren. Hierbij werd op woensdag 9 april al een verkeersregelaar aangereden, vandaag werd de collega van die man het slachtoffer van een ongeduldige automobilist.

Terwijl de verkeersregelaar instructies stond uit te wisselen met een automobilist in de file naar het afvalbrenstation, besloot de bestuurder van een auto-ambulance de file te verlaten en door te rijden over de rijbaan van het tegemoet komende verkeer.. Hierbij raakte hij de verkeersregelaar die op dat moment op het wegdek stond en daarbij licht gewond raakte. De ongeduldige en inmiddels zeer boze bestuurder besloot de komst van de politie niet verder af te wachten en heeft nadat zijn gegevens waren genoteerd door de verkeersregelaars zijn weg vervolgd.

Politieagenten van team Waddinxveen-Zuidplas zijn kort na het incident ter plaatse gekomen en hebben de zaak verder onderzocht. Er zal in iedere geval contact worden opgenomen met de betrokken bestuurder om het incident verder te bespreken.

Drukte bij het afvalbrengstation eerder deze week
Advertentie