8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

De Bibliotheek helpt, juist nu!

Juist in deze tijd staat de Bibliotheek De Groene Venen voor iedereen klaar. Als de kinderen zich beginnen te vervelen, als de eigen boekenkast niet meer genoeg te lezen bevat, als er digitale ondersteuning nodig is of hulp bij de Nederlandse taal: de Bibliotheek staat klaar voor leden en niet-leden!

De ThuisBieb

Voor iedereen die zonder boeken zit, is er een uitgebreid aanbod e-books en luisterboeken. In de ThuisBieb-app staan honderd gratis e-books klaar, ook voor niet-leden. Via de Facebook- en Twitterpagina van de Bibliotheek kunnen vragen gesteld worden aan de helpdesk. Ook via 06 190331199 kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur vragen gesteld worden.

Werk-online

Iedereen die op zoek is naar (ander) werk kan bij de Bibliotheek terecht. Via de website zijn er diverse trainingen te volgen. De maandelijkse netwerkbijeenkomsten Walk&Talk zijn nu wekelijks online bij te wonen.  Op www.bibliotheekdegroenevenen.nl/werkonline is een compleet overzicht te vinden van wat er allemaal gratis beschikbaar is, zodat juist nu de werkzoekenden bij de Bibliotheek terecht kan voor hulp.

Digi-online

Wie zich op digitaal gebied wil ontwikkelen, kan juist nu terecht bij de Bibliotheek. Via een speciaal ontwikkelde leeromgeving op www.bibliotheekdegroenevenen.nl/digionline kan iedereen de gratis online programma’s volgen. Iedereen die op weg geholpen wil worden, kan contact opnemen via www.bibliotheekdegroenevenen.nl/hulp.

Taalhuis

Op eenvoudige wijze worden er op www.bibliotheekdegroenevenen.nl/voorthuis Nederlandse taallessen, werkbladen en oefeningen aangeboden. Ook is er in acht verschillende talen informatie over de huidige ontwikkelingen te vinden, zodat juist nu iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal terecht kan bij de Bibliotheek.

Jeugd

Juist nu wordt door gezinnen flink gebruik gemaakt van media. Op www.bibliotheekdegroenevenen.nl/voorthuiskids kunnen kinderen terecht voor informatie voor werkstukken, luisterboeken, e-books, spelletjes en doetips. Voor jonge kinderen zitten elke week nieuwe prentenboeken in de Digitale Voorleestas. Op www.bibliotheekdegroenevenen.nl/media staan adviezen die helpen bij vragen over opvoeden met media.

Advertentie