8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Sportstichting Zuidplas probeert inwoners en verenigingen door de coronacrisis heen te trekken

De afgelopen week sprak Gouwe IJssel Nieuws via video met de mensen van de sportstichting Zuidplas, vlak voordat premier Rutte de nieuwe maatregelen afkondigden. De stichting moest door de coronacrisis de zwembaden sluiten en daardoor ook alle zwemlessen te annuleren.

Daarnaast moesten de sportactiviteiten zoals bijvoorbeeld voor Bravo! worden geannuleerd en vielen de binnensporten stil. Om alle sportverenigingen te ondersteunen is men gestart met een Facebook Community.Er wordt gemakkelijker duidelijk waar sportverenigingen tegenaan lopen en waar behoefte aan is, zowel de Sportstichting als andere verenigingen kunnen daarover meedenken en helpen” legt Debbie Schriemer-van den Bos uit. Met deze community hoopt men de verenigingen hiermee te steunen.

Omdat het zwembad dicht is wordt er nu onderhoud uitgevoerd. Jerry Wursten die bij de sportstichting gaat wordt er nu hard gewerkt aan het buitenbad. Zoals in het onderstaande filmpje te zien is,staat er nu geen water in en start de inspectie van het bad. Aan de hand van deze inspectie kan er gekeken worden wat er gedaan moet worden door aannemers. Wursten denkt inmiddels na over hoe eventueel het bad open kan met 1,5 meter afstand.

Gabriëlle Matarazzi is druk bezig met te zorgen dat jong en oud kan blijven bewegen. Op de website staan heel veel tips om te blijven bewegen want dat is in deze tijd belangrijk. Daarnaast zijn er diverse video’s op het Youtube kanaal van de sportstichting terug te vinden. Matarazzi hoopt wel dat ze, met in achtneming van de maatregeling, weer activiteiten voor Bravo! kan organiseren.

De maatregelen van afgelopen dinsdag zijn nog niet verwerkt in de onderstaande video en de aanpassingen zijn:

De nieuwe regels zijn:
– kinderen t/m 12 jaar kunnen en mogen buiten sporten.
– kinderen van 13 t/m 18 jaar mogen buiten sporten maar wel met de 1,5 meter afstand regeling.
– kantine en kleedkamers blijven dicht.
– er mag niet gesport worden in competitieverband.
– via websites en sociale media delen we informatie van eventuele versoepeling of veranderingen in de sport.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg