8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Alternatief programma Koningsdag

In verband met het coronavirus is koningsdag op 27 april uitgeroepen tot woningsdag. De gemeente blijft oproepen om deze dag thuis te vieren. In alle dorpen van Zuidplas zijn er geen festiviteiten op straat maar het alternatieve programma ziet er alsvolgt uit :

09:45 uur Alle kerkklokken in Nederland zullen een kwartier lang luiden, dit als teken als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10:00 uur Nationale Aubade waarbij iedereen het Wilhelmus kan zingen vanuit haar of zijn deuropening met het Koninklijk Concertgebouworkest. Aansluitend zal Koning Willem-Alexander een toespraak gericht aan het Nederlandse volk houden. De burgemeesters kunnen hun eigen filmpje met felicitatie op www.koningsdagthuis.nl plaatsen.

Diverse koningsdagactiviteiten: Tussen de toespraak van de koning en de toost zijn er via https://koningsdagthuis.nl/ diverse online activiteiten zoals Enzolympics door Enzo Knol, een quiz over de ruimte met André Kuipers, Workshop ‘eigen kroon maken’ door Patrick Stoof of goochelen met SimsalaBram. Op de website staan de links.

16:00 uur : De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!
www.nationaletoost.nl

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg